Cum te dai te gol când îți cauți alt loc de muncă?

13.04.2017
2 min
Cum te dai te gol când îți cauți alt loc de muncă?

Distribuie

Sursa foto: Forbes.com

Nu rar se întâmplă să vrei să îți schimbi locul de muncă. Nu ești mulțumit de salariu, nu îți place colectivul, șeful ierarhic te calcă pe nervi? Nicio problemă. Poți pleca în altă parte. Preferabil la concurența directă a actualului angajator, ca să vadă și acesta din urmă ce om de valoare a pierdut.

Faptul că plecarea din companie îți face cu ochiul nu înseamnă că cei care îți plătesc acum salariul trebuie să și știe acest lucru. De ce să nu îi lași să te plătească în continuare iar tu să îți vezi de ale tale? Google, interviu, probă de lucru, iar Google, interviu...

Din păcate pentru tine, un manager deștept sau un coleg invidios, poate auzi în lucrurile pe care nu le spui și poate vedea în lucrurile pe care nu le faci semne ale unei plecări iminente. Și sunt lucruri pe care nu prea ai cum să le ascunzi.

1. Din senin, renunți la blugii ponosiți în favoarea unei ținute mai puțin casual. Poate la început colegii vor crede că ai un partener sau parteneră de viată nou/nouă. Faptul că alternezi zilele în care porți tricou cu cele în care porți cămașă te cam dă de gol, însă. La fel și faptul că de trei ani ești căsătorit.

2. Ai deodată tot felul de boli care necesită vizite dese la medic. Faptul că suferi fizic intră în contradicție cu ținuta ta. Câți oameni ați văzut la medic îmbrăcați în cămașă?

3. Încep să se îmbolnăvească și rudele tale. Suferința lor te face să întârzii la birou sau te obligă să pleci mai devreme.

4. Din cauza atâtor probleme de sănătate, contribuția ta la locul de muncă scade. Nu te prea mai interesează să vii cu idei noi, deși toți ochii sunt ațintiți asupra ta, doar esți îmbrăcat la patru ace.

5. Anunțata plecare în team-building nu te mai interesează. Și nici să socializezi pe holuri cu șefii mai mult sau mai puțin direcți.

6. Nu mai rezolvi problemele așa cum o făceai odată. Ba chiar încerci să le lași să se rezolve singure. Oricum vor trebui să o facă după ce vei pleca.

7. Vorbești la telefon prin camere rar folosite sau în coduri când nu ai unde să te ascunzi.

8. Implicarea în proiecte care nu țin direct de tine tinde către zero.

9. Incepi să critici orice îți vine în minte: șefii, clădirea de birouri, politicile companiei, femeia de serviciu. Astfel, îți justifici apropiata plecare în fața colegilor, și în același timp îți confirmi că ai făcut alegerea corectă.

10. În sfârșit, pleci din locul pe care încet l-ai transformat în Iad. Ești satisfăcut că nu ți-a ghicit nimeni intențiile.

Doar că au știut toți că pleci. Pentru că ai uitat să ștergi istoricul la browser.

Citește toate articolele despre

Găsește-ți job

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro