Ce beneficii își doresc angajații în 2021

03.06.2021
3 min
5.00
Ce beneficii își doresc angajații în 2021

Distribuie

1 din 5 salariați și-ar dori ca angajatorul să le asigure costurile pentru un psihoterapeut și o parte din cheltuielile pentru lucrul de acasă.

Un sfert dintre angajații părinți și-ar dori să le fie acoperit costul de a avea o bonă

 

 

- Aproape 59% dintre angajați au avut beneficii extrasalariale în ultimele 12 luni

- Pentru 8,9% dintre angajați au fost decontate utilitățile pentru a lucra de acasă

- 2,2% dintre angajați au avut printre beneficii testarea gratuită pentru Covid-19

- Asigurarea medicală la o clinică privată - cel mai important beneficiu oferit în pandemie

- Aproximativ 19% dintre salariați și-ar dori că angajatorul să suporte costurile ședințelor de psihoterapie

 

București, 3 iunie, 2021: Aproximativ 19% dintre angajați își doresc că instituția în care lucrează să includă printre beneficiile extrasalariale acoperirea costurilor pentru un psihoterapeut, conform unui sondaj realizat de platforma Undelucram în luna mai a acestui an. Același procent de salariați și-ar dori că printre beneficii să se numere o parte dintre cheltuielile pentru lucrul de acasă (plata energiei, o parte din chirie).

 

Pentru acest sondaj au răspuns 2.812 de angajați, cu vârste peste 18 ani, în perioada 18-24 mai. Aproape 59% dintre respondenți au afirmat că în ultimele 12 luni au primit și beneficii extrasalariale.

 

Faptul că salariații își doresc ca angajatorii să le asigure costurile pentru psihoterapie este în concordanță cu faptul că românii au fost cei mai stresați și temători angajați anul trecut (dintre români, cehi, greci, unguri), însă doar 4% dintre ei au apelat la un psiholog, față de 34% în cazul cehilor, conform unui studiu realizat de Undelucram la finalul 2020.

 

Ce beneficii au primit angajații în timpul pandemiei

 

Cei mai mulți salariați au primit în pandemie beneficii precum: tichete de masă (27,1%), servicii medicale gratuite (18,2%), decontarea transportului (11%) sau decontarea utilităților pentru a lucra de acasă (8,9%). De asemenea, aproximativ 6,5% au beneficiat de servicii de terapie sau coaching, 6,4% au avut parte de teambuilding-uri online, aproape 5,3% au beneficiat de programe de wellbeing, iar 5,1% au primit vouchere de vacanta pentru turism intern.

 

Beneficiile care au fost oferite cel mai rar sunt cele legate de cursuri dezvoltare personală și profesională (4%), acces în spatii de co-working (2,6%), testare Covid-19 (2,2%) și buget pentru achiziționarea unui birou (1,3%).

 

Ce beneficii primite le considera angajații că fiind cele mai importante

 

Cei mai mulți salariați (44,4%) consideră că asigurarea medicală la o clinică privată este cel mai important beneficiu oferit în pandemie de către companiile în care lucrează.

 

În top urmează tehnologia necesară pentru desfășurarea activității (laptop, căști) cu 24,3% dintre voturi și asigurarea unor costuri legate de lucrul de acasă (plată energiei, o parte din chirie) cu 11,1% dintre voturi.

 

De asemenea, aproximativ 9,2% dintre angajați consideră că principalul beneficiu oferit în pandemie a fost flexibilitatea programului de lucru, iar 6% cred că asigurarea unor costuri pentru psihoterapie a fost cel mai important beneficiu.

 

Ce își doresc angajații

 

Aproximativ 19% dintre angajați și-ar dori să le fie acoperite unele costuri legate de lucrul de acasă, iar același procent și-ar dori că angajatorulsuporte costul ședințelor de psihoterapie.

 

De asemenea, 12,6% vor ca instituția unde lucrează să le ofere tehnologia necesară pentru a-și desfășură activitatea, iar 11,4% ar vrea să aibă un abonament la o companie care produce și livrează mâncarea acasă. Tot 11,4% vor abonament la sală, iar 10,1% își doresc asigurare medicală la o clinica privată.

 

Aproximativ 7,6% ar vrea să le fie asigurate costurile pentru ședințe la un nutriționist, iar 6,3% ar vrea să poată face teste PCR pe cheltuiala companiei.

 

Cei mai putini - 1,3% - ar vrea că angajatorul să le ofere un abonament la o platformă de streaming, iar același procent s-ar mulțumi cu o primă sau un beneficiu minim de tipul tichetelor de masa. Aceștia consideră că și un simplu "Mulțumesc" ar fi de ajuns.

 

“Discuția despre beneficiile pentru angajați nu mai poate fi purtată doar în biroul de Resurse Umane. E momentul să întrebăm angajații ce nevoi au și apoi să analizăm capacitatea organizației de a le oferi beneficii relevante. Faptul că oamenii simt nevoia de a fi susținuți financiar pentru servicii de terapie, ar trebui să fie un indicator clar pentru angajatori despre nevoia de wellbeing pe care aceștia o au. În final, odată ce oamenii sunt bine, companiile au și ele de câștigat, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO al Undelucram.

 

Ce vor angajații care au copii

 

Cei mai mulți dintre salariații părinți (24,1%) ar vrea că angajatorul să le asigure costurile pentru recrutarea unei bone.

 

Alte beneficii foarte importante în opinia părinților sunt: un abonament pentru copii la o clinică medicală privată (22,4% dintre respondenți), susținerea costurilor pentru plata grădiniței private (19%), asigurarea unor cursuri de parenting (19%) și asigurarea unor costuri pentru psihoterapie (15,5%).

Citește toate articolele despre

Piața muncii Studii Sondaj undelucram Statistici Economic

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro