Share
5 tipuri de personalitate pe care angajatorii le EVITA
Daca la interviul de angajare lasi senzatia ca esti arogant, poti sa iti iei adio de la jobul respectiv, spun specialistii HR.
Nu doar profilul arogantului are sanse mici sa fie ales de catre recrutori, ci sunt si alte tipuri de personalitate pe care angajatorii le evita, scrie Workforce.com.
1. Arogantul. Cei care se simt prea buni pentru a sta de vorba cu tine nu au mari sanse sa treaca de primul interviu. Recrutorii isi imagineaza ca astfel de personaje le vor compromite brandul de angajator din momentul in care vor reprezenta firma cu acte in regula.
2. Tantalaul. Recrutorii au o fobie in special pentru cei care pun intrebari stupide. Se incadreaza aici si cei care intreaba lucruri care au fost deja lamurite in timpul discutiei sau cei care sunt preocupati de aspecte care nu au legatura cu jobul lor. Cei care folosesc raspunsuri prefabricate sunt, de asemenea, incadrati in categoria "neangajabil".
3. Certaretul si plangaciosul. Unii candidati sunt pusi pe disputa directa cu recrutorii la fiecare punct al discutiei. Sunt genul de oameni care s-au obisnuit sa critice tot ce intalnesc si care nu vad decat partile proaste ale unei situatii sau ale unui produs. La capatul opus, sunt cei care implora mila angajatorului la fiecare fraza si ii dau de inteles acestuia ca viata lor si a familiei lor depinde de decizia luata la acest interviu.
4. Pisalogul. Unii dintre candidati intra in tot felul de detalii lipsite de importanta despre propria persoana sau despre experientele lor profesionale. Cu toate ca recrutorul le cere sa mearga mai departe, ei insista sa afle parerea celuilalt despre o situatie sau alta. La finalul interviului, pune de regula multe intrebari despre ce urmeaza sa se intample.
5. Super-prietenosul. Orice atitudine exagerata este taxata de specialistii HR ca fiind falsa. Unii dintre candidati incearca cu orice pret sa intre pe sub pielea recrutorului si isi folosesc intreg arsenalul de zambete, glumite si gesturi largi. Sunt oameni care tind sa duca discutia catre lucruri intime, astfel incat sa creeze o relatie psihologica mai puternica cu omul din fata lui.
Read all the articles about
Find your jobArticle written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Find your job
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors