Share
5 trucuri cu care angajatorii te atrag in CAPCANA la interviu
Ca sa dejoace planurile candidatilor care vin cu lectia invatata de-acasa la interviul de angajare, tot mai multi recrutori folosesc strategii neortodoxe pentru a descoperi cum gandesc acestia cu adevarat.
Iata cateva dintre tehnicile folosite mai nou de managerii de recrutare atunci cand vor sa prinda pe picior gresit un candidat:
1. Tacerea. Unii recrutori raman tacuti in mod intentionat dupa ce tu ai terminat raspunsul la o intrebare, ca sa vada cum reactionezi. Cei mai multi dintre candidati se reped sa umple tacerea si spun tot felul de prostii ca sa acopere momentele penibile. Strategia cea mai buna este pastrezi tacerea sau sa intrebi: “Sunteti multumit de raspunsul meu? Vreti sa mai adaug ceva?”
2. Prietenia excesiva. Ca sa iti intre pe sub piele si sa vada cum te manifesti atunci cand lasi garda jos, unii recrutori te fac sa crezi ca sunt cei mai buni prieteni ai tai. Trebuie sa fii atent si sa nu lasi sa-ti scape “porumbei” in momentul in care recrutorul te invita la relaxare totala.
3. Secretara care te trage de limba. Unii recrutori te roaga sa astepti cateva minute in plus inainte de interviul de angajare, tocmai pentru ca persoana de la receptie sa intre in dialog cu tine si sa te traga de limba. Multi candidati au impresia ca pot spune tot ce le trece prin minte fata de secretara (de exemplu ca nu au scapat inca de durerea de cap de la petrecerea de noaptea trecuta).
4. Intrebarea "Care este jobul tau ideal?" Desi pare o intrebare inofensiva, sensul ascuns al acestei strategii este sa vada cat de mare este distanta intre asteptarile tale reale si postul de fata. Daca incepi sa fabulezi despre cat de mult ai vrea sa lucrezi in industria filmului atunci cand interviul este pentru un post de contabil, este clar ca iti scazi sansele de angajare. Angajatorii nu iti apreciaza imaginatia, ci pragmatismul si vor trage concluzia ca nu esti suficient de motivat pentru jobul respectiv.
5. Intrebarea “De cand poti sa incepi?” Uneori aceasta intrebare ascunde mai multe intentii ascunse ale recrutorului: vrea sa vada daca te grabesti sa tragi concluzia pripita ca vei fi automat angajat, vrea sa vada daca ai de gand sau nu sa ii dai un preaviz angajatorului actual sau daca nu cumva esti liber de orice contract in prezent, in ciuda informatiilor din CV din care reiese ca ai un serviciu.
Article written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Interview from A to Z
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors