7 greseli pe care le fac angajatii atunci cand demisioneaza

09.01.2013
1 min
7 greseli pe care le fac angajatii atunci cand demisioneaza

Share

Climatul de pe piata muncii i-a determinat pe multi angajati sa se simta prinsi ca intr-o capcana la birou. Nimic nu este mai deprimant decat sa faci exact ceea ce nu iti place. Angajatii se confrunta cu extenuarea, salariile modeste si incearca sa se inteleaga cu un manager ineficient.

 

Pentru cei care vor sa renunte la jobul lor, 2013 nu se anunta un an extraordinar. Daca doresti sa demisionezi, trebuie sa eviti unele greseli. Mai exact, renunta "cu cap" la jobul tau, nu da dovada de impulsivitate!


1. Nu renunta la job fara sa ii anunti pe ceilalti


Chiar daca ai ajuns la capatul rabdarilor, nu poti renunta fara sa ii avertizezi pe ceilalti. Anunta-ti angajatorul inainte. Istoricul "respectului" tau te va urma de la un job la altul, ca o umbra. Nu uita ca peretii au urechi si risti sa demisionezi nu doar din actuala companie, ci si din industrie, in general.



2. Nu ai analizat toate optiunile


Multi angajati descopera ca demisia de la un loc de munca unde se simteau nefericiti pentru un alt job nu le-a adus nimic bun. Angajatii sufera de mentalitatea "iarba este mereu mai verde", care ii determina sa renunte, nu sa cantareasca toate optiunile. Inainte de a demisiona, analizeaza-ti situatia si cauta modalitati de imbunatatire - nu te teme sa il abordezi pe seful tau, pentru a-i expune un nou plan "de atac".
 

3. Nu ai demisionat "in scris"
 


Nu e suficient sa-i spui sefului tau ca renunti la job. Scrie-ti demisia, semneaz-o si pune-o pe biroul acestuia. Exista multe scenarii pentru demisie si demisia scrisa reprezinta un act profesional si respectabil prin care spui "adio".
 

4. Nu ai cerut un interviu de plecare
 

Multe companii ii solicita fiecarui angajat sa participe la un interviu de plecare, inainte sa isi dea demisia. Daca firma ta nu cere asa ceva, ii poti cere. Este sansa ta sa fii sincer si sa expui aspectele pozitive si negative ale companiei. Raspunsurile tale la o varietate de intrebari ar putea ajuta echipa de resurse umane sa isi imbunatateasca activitatea.
 

Citeste mai multe aici >>

Read all the articles about

Career planning

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

3 comments

cammy

15.01.2013

ia d-aici

http://www.undelucram.ro/stire/404/cum-reu-esc-efii-s-i-demotiveze-subalternii-n-5-pa-i

http://www.undelucram.ro/stire/407/angajatul-ideal-din-2013-nu-comenteaz-nu-are-preten-ii-e-rezistent-la-stres

Status: Approved

cinteza

15.01.2013

Dar despre cat de corupti sunt angajatorii, nu zice nimeni nimic, doar despre bietii angajati care sunt exploatati la maxim.


Ce articol de tot.....ul

Status: Approved

omu

09.01.2013

punctul 1 e tare =))) cum sa nu poti? :D POTI :D ce o sa-ti faca?

Status: Approved

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors