8 gafe vestimentare la serviciu pe perioada verii

05.07.2013
1 min
8 gafe vestimentare la serviciu pe perioada verii

Chiar daca te-ai intors de la mare de cateva zile, nu e o idee buna sa porti la serviciu un maiou portocaliu pe care sa scrie "Eu vara nu muncesc".

Cele mai multe firme le permit angajatilor tinuta casual, insa nu sunt permise la birou tinutele estivale, de plaja sau extravagante. Pe lista articolelor vestimentare interzise se afla urmatoarele, potrivit AOL Jobs:

1. Porti un tricou prea colorat sau inscriptionat cu mesaje nepotrivite. Nu trebuie sa iti etalezi la birou achizitiile vestimentare de pe plaja. Faptul ca esti foarte bronzat si relaxat dupa vacanta nu este un motiv sa ii faci pe ceilalti sa se jeneze in prezenta ta si sa se teama ca te-ar putea vedea un client.

2. Slapi sau papuci de plaja. Chiar daca sunt zile toride, caniculare si mergi cu masina pana la job, nu este recomandat sa stai in slapi la birou nici daca este o firma mica. Patronul sau seful direct s-ar putea sa gandeasca ca e vremea sa iti dea o vacanta mai lunga.

3. Accesorii sau haine "de firma" cu un logo ostentativ. Cele mai multe obiecte vestimentare de calitate au numele firmei scris discret, dar unele fac totusi exceptie, chiar daca nu sunt contrafacute. Este de prost gust sa vii la birou cu o poseta cu o eticheta imensa Louis Vuitton sau cu o camasa pe care scrie cu litere gigantice Gucci.

4. Pantaloni scurti. Chiar daca lucrezi in departamentul IT si stai ascuns in spatele unui server, s-ar putea sa te cheme CEO-ul sa rezolvi ceva la laptopul personal.

5. Fuste scurte sau bluze care iti lasa buricul la vedere. Este cazul unor angajate care vor sa isi arate bronzul achizitionat de curand. Nu tuturor sefilor (mai ales sefelor) le convine peisajul in sala de sedinte sau pe holurile populate de clienti pretentiosi.

6. Rochie cu spatele gol. Nu uita ca esti la serviciu, chiar daca este sezonul estival, si nu la un party.

7. Bluze care lasa sa se vada banda de la sutien. Niciun element de lenjerie intima nu poate fi aratat sau sugerat la locul de munca decat daca lucrezi la magazinul de costume de baie de langa plaja.

8. Blugi rupti. Stilul anti-autoritar sau chiar anarhist este interesant pe strada, dar mai putin apreciat la locul de munca, mai ales in mediul corporatist.

Read all the articles about

Balance

Article written by:

www.realitatea.net

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

7 comments

Laura

22.02.2014

Mie una nu imi place code-dressingul in mod special dar cateodata acesta este necesar credeti-ma, mai ales cand ai un client in fata ta, nu?

Andra

02.09.2013

sa stiti ca unele sunt prea de tot. si o mica parte din frustrari sunt cauzate si de acest lucru, mai ales cand sunt unele pipite promovate pe "aptitudini"

liviu

04.08.2013

Ma imbrac Cum vrea muschii mei....

geo

01.08.2013

Daca iti faci treaba si nu esti in contact fata in fata cu clientii nu vad de ce ar fi o problema

john

17.07.2013

E vara si daca nu ai masina si mergi cu un tramvai la 45 grade C este obligatoriu sa mergi cat mai lejer. Nu este adevarat ca daca porti papuci "iti da liber". Daca iti faci treaba super bine iti va da in plus la salariu (sau asa ar trebui)

Liviu

15.07.2013

Trist, dar sunt unele joburi la care chiar nu ai cum sa te duci in pantaloni scurti, ba mai mult se impune o tinuta la camasa cu cravata. Deci ce sa mai zicem. Pe timpul verii e crima, mai ales daca faci munca de teren.

Andu

14.07.2013

e vara, pantaloni scurti, fiti mai open-minded. auzi..... te cheama CEO-ul :)))) funny

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors