Share
Accelerează spre cariera ta de viitor. Hai la FEV România!
Dacă ești pasionat de mașini și ai și skill-uri utile pentru construcția lor, citește neapărat acest articol. Nu accelera încă spre final! Parcurge-l cu maximă atenție pentru că în următoarele rânduri vei descoperi tehnologiile de ultimă oră în automotive pe care le poți învăța și aplica la FEV România, dar și cultura organizațională orientată spre creativitate și beneficiile pe care le are un angajat în cadrul companiei.
Trebuie să știi că HR-ul FEV România apasă pedala până la podea, pentru a mări numărul de angajați de la 150 la 300 în mai puțin de 365 de zile. Așa că citește interviul și află de la Adrian Mînză, HR Director, FEV România, ce roluri vor fi căutate anul acesta și care dintre ele ar putea fi cariera ta de viitor.
1. Care sunt planurile de creștere în România pentru următorul an?
Suntem pe un trend crescător de când ne-am început activitatea în România, iar trendul se menține și anul acesta, cu precădere având în vedere faptul că extindem parteneriatele cu clienții de la nivel European, iar acest lucru se traduce prin nevoi crescute de personal în toate ariile noastre de activitate.
Desigur că în zona tehnică este nevoia cea mai mare, dar am extins echipele și în zonele departamentelor de suport. Ne dorim ca până la finalul acestui an să dublăm numărul de angajați, de la 150 cât avem în prezent, la 300. Știm că este o țintă ambițioasă, dar avem încredere că o putem atinge într-o proporție mare. Domeniul automotive și de tehnologie în general este foarte dinamic și revizuim țintele raportat la context, însă și în 2023 estimăm o creștere similară de personal și avem grijă ca orice creștere să fie organică.
2. Câte poziții estimați să recrutați în cursul anului viitor și care sunt canalele prin care veți comunica acțiunile de extindere a echipei?
La FEV lucrăm cu tehnologii diverse și avem o abordare integrată în proiectele noastre. Căutăm oameni specializați pe tehnologiile principale cu care lucrăm, însă ne așteptăm de la colegii noștri și la un anumit grad de flexibilitate în ceea ce privește învățarea și aplicabilitatea cunoștințelor lor.
Pe parcursul anului am angajat și continuăm să o facem pentru domeniile de dezvoltare software embedded, concepte de diagnosticare, arhitectura vehiculelor, sistem de propulsie (calibrare), electronică și electrificare, cu background în Backbone, Server E, E Architecture, CAN, FlexRay, Ethernet, over the air communications, ODX, strategii de control pentru toate tipurile de motoare și funcții ale vehiculului, AUTOSAR, Functional Safety, Matlab Simulink, inteligență artificială, Java și soluții cloud, testare software și analiza datelor.
Comunicăm extern tot mai activ și ne dorim să ajungem la oameni cu stiluri diverse de viață și activitate profesională. De la site, la diverse canale social media, la publicații de specialitate cum sunteți voi, la forumuri educaționale, la târguri de joburi și acțiuni în colaborare cu marile centre universitare și asociații studențești, facem tot posibilul ca potențialii noștri colegi să audă de noi în mediile de unde ei îți iau informația.
Tot procesul de comunicare, internă și externă, este unul continuu și dinamic, așa că vom continua, cu siguranță, să abordăm și alte canale de comunicare față de ceea ce facem acum, pe măsură ce înțelegem importanța lor pentru cei pe care ni-i dorim în echipă.
În ceea ce privește exact pozițiile deschise, cei care doresc să ni se alăture le găsesc mereu publicate pe site (www.fev.com), pe canalele noastre de social media și pe principalele platforme de joburi, dar aș încuraja pe oricine vrea să știe mai multe despre FEV să ne scrie pe hr-romania@fev.com și cu siguranță vom sta de vorbă, chiar dacă la acel moment nu avem o poziție dedicată experienței sale.
3. Care sunt rolurile pentru care găsiți cu dificultate candidați, în general? De ce? Și cum vă pregătiți pentru aceste provocări?
Operăm pe o piață high tech puternică, în 2 din marile centre tehnologice din România (București și Timișoara), unde activează companii mari de tehnologie alături de care ofertăm un număr tot mai mic de ingineri raportat la nevoile din piață. Știm foarte bine acest lucru și suntem atenți constant la ceea ce se întâmplă în jur. Evident că rolurile tehnice sunt cele care se ocupă cel mai greu și unde recrutarea este mai laborioasă. Însă trebuie să spun și că ceea ce fac ceilalți nu reprezintă principalul nostru motor în structurarea ofertelor de lucru. Da, toate companiile spun că prețuiesc oamenii, că oferă beneficii numeroase și salarii competitive. O spunem și noi și o punem în practică – ascultăm ceea ce ne spun colegii noștri și ascultăm ceea ce ne spun oamenii la interviurile de angajare, suntem deschiși la feedback și îl aplicăm astfel încât să răspundem nevoilor reale ale angajaților.
Ca și organizație, încercăm să păstrăm un echilibru bun între structură și creativitate, astfel încât să evităm plafonarea, completăm oferta noastră cu sesiuni de mentorat și training care să ajute oamenii să învețe și să descopere mai ușor care le sunt preferințele și abilitățile pe care pot marșa. Ținem extrem de mult la activitățile de echipă și ne bucurăm că acum avem oportunitatea, din nou, să le organizăm și offline. Totodată, păstrăm un grad de flexibilitate ridicat în ceea ce privește preferințele de lucru, respectând personalitatea și stilul fiecăruia, dar căutăm să păstrăm un spirit comun și coeziune în echipele noastre. Știm că nu putem mulțumi pe toată lumea, dar apreciem foarte mult oamenii care ne sunt alături și căutăm să recrutăm colegi cu valori similare care se pot integra ușor și contribui la rezultate. Orice ar oferi un angajator, dacă nu se pliază pe setul tău de valori și de nevoi la un anumit moment în viață, atunci este greu de crezut că poți face performanță. Așadar, dincolo de activitățile concrete de recrutare activă și comunicare publică astfel încât să ne facem mai cunoscuți exact așa cum suntem, ne pregătim ascultând și adaptându-ne pieței acesteia dinamice, dar păstrând la rândul nostru ca organizație, standarde și valori în care credem că pot să ne compună echipe sănătoase și să ne definească parcursuri de creștere așa cum ne dorim.
4. Ce sfaturi aveți pentru cei ce-și doresc să înceapă o carieră alături de organizația voastră?
Să ne scrie indiferent de nivelul lor de senioritate și să nu ezite să pună întrebări acolo unde au nelămuriri. Așa cum am spus mai sus, căutăm oameni cu experiență diversă, atât din punct de vedere al tehnologiei, cât și din punct de vedere al anilor de activitate. Important este ca cei care doresc să ni se alăture să își dorească să învețe, să fie deschiși la stilul nostru de lucru și să aibă atitudinea potrivită pentru creștere. În afară de abilitățile tehnice, noi căutăm ca membrii echipei FEV să fie oameni și colegi buni, care să fie dispuși să ofere ajutor și care să aibă capacitatea să înțeleagă obiectivele de echipă. Cred că numai așa putem crește și învăța constant. Curba de învățare este direct proporțională cu pasiunea, curiozitatea și determinarea colegilor și în FEV există o deschidere la toate nivelele astfel încât colegii să înțeleagă business-ul în întregime și să poată fi confirmați pe poziții de leadership.
Așadar, dacă apreciezi și poți să arăți că poți comunica ușor, ești creativ, genul care caută soluții la probleme și nu așteaptă mereu să le găsească alții, dai dovadă de empatie și spirit de echipă, proactivitate, bunătate și sprijin față de colegi și în viața de zi cu zi, credem că deja avem o potrivire bună și putem să discutăm și care sunt zonele în organizație în care și ceea ce știi să faci tehnic poate să aducă valoarea pe care o așteptăm reciproc.
5. Care sunt oportunitățile de mobilitate internă în organizația voastră?
Suntem o companie internațională, cu o plajă de activități și cu o distribuție geografică atât de diversă încât îmi este greu să cred că cineva nu poate să găsească la noi un rol și o echipă potrivită. Aud adesea în jurul meu, la FEV, expresia „omul face rolul” și cred că numai așa ne putem depăși limitele, deci pentru mine e dovada certă că poți inova și plia ideile și viziunea proprie chiar și rolului specifc pentru care ai fost angajat. Discutăm individual nevoile de mobilitate atunci când acestea apar pentru că exact această diversitate impune o flexibilitate mai mare în ceea ce privește parcursurile de carieră ale colegilor.
Strict în România, oferim oportunități de lucru în oricare dintre birourile noastre din București și din Timișoara, dar și remote, pentru a răspunde unor nevoi și contexte tot mai diverse de viață. Din punct de vedere tehnologic susținem și chiar încurajăm schimbul în echipe, învățarea și diversificarea activităților, dar, așa cum spuneam, analizăm punctual fiecare astfel de situație. Suntem o organizație flexibilă și deschisă, important este ca cei care ne sunt alături să abordeze situația în aceeași manieră și să își facă cunoscute aspirațiile, iar dacă oportunitățile există sau le putem crea, suntem bucuroși să le oferim celor deschiși și pasionați.
Accelerează spre cariera ta de viitor! Hai pe pagina de cariere FEV România și descoperă ce rol ți se potrivește.
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Labour market
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors