ATAC ASUPRA SITE-ULUI UNDELUCRAM.RO
Platforma undelucram.ro a fost duminica (18 mai) si luni (19 mai) tinta mai multor atacuri informatice cu scopul de a scoate efectiv acest site din functiune.
Regretam eventualele probleme pe care le-ati fi putut intampina pe parcursul celor doua zile, echipa noastra a reusit sa rezolve aceste probleme.
In ceea ce priveste atacurile in sine, acestea au fost de tip DDOS (Distributed Denial of Service).
Ce presupun atacurile de tip DDOS?
Principiile folosite de un atacator sunt simple. Ele implica trimiterea unor cantitati mari de date, generand imposibilitatea tintei de a mai servi si ceilalti vizitatori, adica suprasatureaza reteaua prin efectuarea unui numar imens de conexiuni de pe servere multiple (din acest motiv e numit “Distributed”), astfel incit traficul nu mai poate avea loc. O alta modalitate practicata, presupune trimiterea masiva de email-uri de tip spam, pentru a provoca inoperativitatea furnizorului tintei.
Simptomele unui atac DDOS sunt urmatoarele:
- viteza de incarcare in retea extrem de redusa la vizualizarea site-urilor sau descarcarea fisierelor;
- indisponibilitatea temporara sau totala a site-urilor de pe serverul atacat sau a serviciului de hosting;
- numarul mare de mesaje tip SPAM – “email bomb”
Atacurile DDOS pot influenta nu numai serverul, ci si reteaua la care este conectat, avand efect si asupra altor severe din aceeasi incinta sau care folosesc acelasi router cu cel atacat.
Exista mai multe tipuri de atacuri DDOS, variind ca tehnica si intensitate. Printre cele mai cunoscute sunt: PDoS, ICMP flood, Peer-to-peer, Permanent DoS, Nuke, Reflected attack, Degradation-of-service, Denial-of-Service Level II, Blind DoS.
Multumim celor care sustin acest proiect si regretam ca unele companii recurg la actiuni ilegale in a bloca accesul la informatie.
Read all the articles about
No categoriesArticle written by:
What I read is worth it:
Comments
14 comments
Access your account and add your comment
- 1
- 2
1-10 from 14 results
Cosmin
Mult succes in continuare!
ADMIN - undelucram.ro
@Cosmin: in primul rand multumim pentru urari.
Intr-adevar, cei care ne gazduiesc au fost de un real ajutor si chiar daca serviciile anti-DDOS (si nu numai) sunt un pic mai scumpe, putem spune ca merita.
Cat despre "strategia de marketing".. zambim :) mai ales ca acest proiect este unul non-profit (cheltuielile = eventualele incasari care speram sa vina pe viitor). Daca este nevoie putem posta si un screenshot unde se poate vedea clar atacul.
Speram totusi ca genul acesta de atacuri sa nu se mai repete, iar cei care au vreo problema cu noi sa poata sa o discute direct.
Multumim inca o data tuturor celor care ne sprijina!
Cosmin
Costa ceva mai mult un hosting de calitate, dar merita.
Desigur, un atac DDoS mai poate fi si o strategie de marketing (mai ales ca nu ati postat vreun print-screen de la monitorizarea CPU-ului si/sau a traficului). Dar, in fine, numai succes. E o treaba buna un astfel de proiect.
Lupul
Bravo
Mai ales ca exact aceasi au atacat si alte site-uri care au scris sau scriu despre ei, i-au amenintat sau altele....
A spune adevarul si a exista site-uri de acest gen unde oamenii pot avea libertate de exprimare, este considerat ceva "rau" sau este o "calomnie" in Romania!!!
Rezistati, ca aveti de castigat, iar cei care isi cauta joburi au nevoie la randul lor de a sti sa selecteze informatia si sa incerce sa distinga adevarul. Nu doar sa creada ce le este frumos prezentat si impachetat. Sclavagismul inca se practica, sub forma capitalista si corporatista.
Putine site-uri mai sunt ca acesta, felicitari.
nitu
- 2
1-10 from 14 results
No categories
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors