ATAC ASUPRA SITE-ULUI UNDELUCRAM.RO

19.05.2014
1 min
ATAC ASUPRA SITE-ULUI UNDELUCRAM.RO

Platforma undelucram.ro a fost duminica (18 mai) si luni (19 mai) tinta mai multor atacuri informatice cu scopul de a scoate efectiv acest site din functiune.

Regretam eventualele probleme pe care le-ati fi putut intampina pe parcursul celor doua zile, echipa noastra a reusit sa rezolve aceste probleme.

In ceea ce priveste atacurile in sine, acestea au fost de tip DDOS (Distributed Denial of Service).

Ce presupun atacurile de tip DDOS?

Principiile folosite de un atacator sunt simple. Ele implica trimiterea unor cantitati mari de date, generand imposibilitatea tintei de a mai servi si ceilalti vizitatori, adica suprasatureaza reteaua prin efectuarea unui numar imens de conexiuni de pe servere multiple (din acest motiv e numit “Distributed”), astfel incit traficul nu mai poate avea loc. O alta modalitate practicata, presupune trimiterea masiva de email-uri de tip spam, pentru a provoca inoperativitatea furnizorului tintei.

Simptomele unui atac DDOS sunt urmatoarele:

- viteza de incarcare in retea extrem de redusa la vizualizarea site-urilor sau descarcarea fisierelor;
- indisponibilitatea temporara sau totala a site-urilor de pe serverul atacat sau a serviciului de hosting;
- numarul mare de mesaje tip SPAM – “email bomb”

Atacurile DDOS pot influenta nu numai serverul, ci si reteaua la care este conectat, avand efect si asupra altor severe din aceeasi incinta sau care folosesc acelasi router cu cel atacat.

Exista mai multe tipuri de atacuri DDOS, variind ca tehnica si intensitate. Printre cele mai cunoscute sunt: PDoS, ICMP flood, Peer-to-peer, Permanent DoS, Nuke, Reflected attack, Degradation-of-service, Denial-of-Service Level II, Blind DoS.

Multumim celor care sustin acest proiect si regretam ca unele companii recurg la actiuni ilegale in a bloca accesul la informatie.

Read all the articles about

No categories

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

14 comments

11-14 from 14 results

anonymous

20.05.2014

da e funny la munca nu mai pot accesa siteul... dar bafta in continuare.. mi se parea si mie cam ciudat cum se comporta siteul in ultima vreme

nicol

20.05.2014

Felicitari pentru acest site care este de mare ajutor tuturor angajatilor din toate domeniile! pe cei mai multi angajatori ii deranjeaza pentru ca ati oferit posibilitatea de a expune urata realitate din piata muncii din Romania unde angajatorul are rol de stapan si angajatul de sclav. probabil ca vor fi multi angajatori care vor dori suspendarea sau inchiderea acestui site.

Mult succes in continuare!

Amnarul

20.05.2014

Se pare ca cei ce fac asta confunda undelucram cu un magazin online si cred ca in felul asta pot aduce un prejudiciu siteului cand de fapt efectul este contrariu, undelucram.ro exista tocmai de asta, pentru ca niste smecheri au uitat sa fie fair play, considerand ca o scurtatura e intotdeauna o cale mai buna.

Manau

19.05.2014

Deci e incredibil. Oare ce fel de oameni fac asta? Ar trebui sa existe cumva posibilitatea sa fie prinsi si sa-i aratam cu degetul!!!! Bravo undelucram.ro!!!

11-14 from 14 results

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors