Share
Când nu știi ce decizie să iei
În fiecare job vine un moment în care ar fi bine să te evaluezi. Ar trebui să te întrebi dacă ești fericit/ă, mulțumit/ă și productiv/ă în munca ta:
Crești profesional? Ești plătit/ă bine? Ești ascultat/ă, respectat/ă? Ești recompensat/ă corespunzător? Ești încurajat/ă? Dacă nu, atunci este timpul să cauți un loc de muncă mai bun.
Este greu să fii șomer în zilele noastre, așa că ar fi înțelept să aplici pentru un nou loc de muncă la o altă companie în timp ce ești încă angajat la firma ta actuală. Dă-ți demisia de-abia după ce primești noul loc de muncă.
Astfel, ești sigur că nu pierzi niciun venit pentru a-ți acoperi nevoile. Acordă întotdeauna un preaviz, conform legii, dacă este posibil, pentru a-i oferi spațiu angajatorului pentru a găsi un alt angajat. Acest lucru arată bună credință, iar noul tău manager te va aprecia pentru că a fi responsabil până la final este o calitate de necontestat.
În general, succesul la locul de muncă este asigurat dacă ai motivația corespunzătoare. Concentrează-te pe munca ta. În cel mai scurt timp, vei obține succesul căutat.
Toate locurile de muncă sunt importante. Când nu suntem mulțumiți de jobul nostru actual, urâm să ne trezim dimineața pentru a face față unei alte zile. Este greu să iei decizii bune la locul de muncă dacă nu-ți place ceea ce faci. Gândirea pozitivă este importantă atunci când ești nemulțumit/ă de ceva care te stresează și te face să te simți nefericit/ă. Învață să preiei controlul asupra sentimentelor tale și să gândești pozitiv în privința problemelor cu care te confrunți.
Să decizi când să faci o schimbare în carieră este un pas mare pentru oricine.
Trebuie să ne uităm la care sunt adevăratele noastre sentimente. Îți displac supervizorul sau colegii tăi? Dimineața este greu de înfruntat pentru că nu vrei o altă zi în acest domeniu? Dacă îți pui tot mai des aceste întrebări, poate că e cazul să începi să-ți cauți alt loc de muncă.
Dacă munca ta îți provoacă prea mult stres, învață să îi faci față, deoarece în toate locurile de muncă poate apărea presiune atunci când ai termene limită și multă responsabilitate. Învață să gestionezi stresul găsind soluții de time management și de diminuare a stresului. Fără o noapte bună de somn, devine mai greu să iei decizii bune. Poate că poți beneficia de pe urma meditației. Învăță să te relaxezi pentru reducerea stresului nedorit. Citește, găsește-ți un hobby, plimbă-te, fă sport, meditează. Meditând zilnic, poți învăța să gestionezi stresul asupra căruia crezi că nu ai niciun control. Meditația te va ajuta să te relaxezi. Crește-ți conștientizarea astfel încât să poți respecta deadline-urile impuse.
Poate că problemele de familie de acasă îți provoacă stres sau poate că facturile te obosesc. Meditând zilnic, poți învăța să lași stresul la o parte în timp ce ești la serviciu. Consultă toate avantajele și dezavantajele situației și fă o listă cu modificările pe care le poți face pentru a schimba modul în care te simți.
Există schimbări pe care le poți face pentru a schimba lucrurile și a te ajuta să te simți în siguranță și fericit din nou?
Echipat cu o listă de rezoluții, vei atinge acest obiectiv. Cu timpul, îți vei da seama că lucrurile vor începe să arate mai bine în viață în ansamblu. Amintește-ți, de asemenea, că nu există rețete pentru succes și că ești direct responsabil/ă de crearea propriei rețete.
Read all the articles about
Career planningUndelucram.ro Contributor
Corina Neagu
More articlesShare
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Career planning
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors