Candidatii spun lucruri trasnite. Noi perle din CV-urile romanilor

31.07.2012
1 min
Candidatii spun lucruri trasnite. Noi perle din CV-urile romanilor

Multe persoane care isi cauta de munca sunt foarte atente cand vine vorba despre CV, scrisoare de intentie sau raspunsurile la interviul online. Aceasta este prima forma de interactiune cu angajatorul, de aceea este extrem de important ce scriu. Bineinteles, sunt altii care, din ignoranta, nepasare sau de dragul distractiei, ajung sa scrie adevarate "perle", spun specialistii site-ului de recrutare Myjob. Acestia prezinta cateva perle din CV-uri si interviuri online.

Perle din CV-uri:

Obiectiv de cariera: sa devin cel mai tare.

- In anul 1991 am castigat prin concurs un post in cercetare(zootehnie) la S. C. A. Turda, dar ulterior nu am fost angajat pe motiv de nefinantare a postului de catre Institutul de la Palas Constanta. Am ramas in continuare colaborator al S.C. A. Turda pe o perioada de aprox. un an, asteptarile mele ramanand iluzii desarte.

- Aptitudini: stiu pe calculator si sunt serios.

- Sunt o persoana foarte loiala firmei la care lucrez, va rog sa nu le spuneti despre CV-ul meu.

- Obiectiv: Vreu sa lucrez party time ca inspector resurse umane

- Obiectiv: orice

- Am facut multi ani voluntariat pentru mama mea, deci sunt o persoana capabila sa imi asum responsabilitati.

- Obiectiv de cariera: Buna ziua, dpv.tehnic sunt sigur ca indeplinesc cerintele dv. dar cu limba franceza sunt BÂTA.

Perle din interviuri online:

I: Care ar fi jobul tau ideal?
R: Sa trecem cu vederea asta. Dar… daca e, sa fie de senator pe viata.

I: Care este cea mai mare realizare a ta de pana acum?
R: Am, dar nu pot spune.

I: Cum te-ar caracteriza ultimul tau sef?
R: Sa nu-l intrebam.

Pe de alta parte, o parte dintre CV-uri au picat testul de coerenta si nu si-au mai indeplinit rolul de promovare a imaginii candidatului din diverse motive precum:

candidatul a uitat sa treaca numarul de telefon sau numarul este gresit;
    adresa de e-mail folosita este una total neprofesionista (spre exemplu, scumpik_dulcik_for_u@mail.com, pisoiasul_fermecat@mail.com etc.);
    poza anexata CV-ului nu are nicio legatura cu aplicatia (fotografie de grup, poza cu ochelari de soare, fotografie din concediu sau facuta in patul bunicii etc.);
    greseli de scriere sau de autocorectare in word care dau sensuri amuzante textului (spre exemplu: party time).

Read all the articles about

CV Resources

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors