Cât ar câștiga o mamă dacă ar fi plătită potrivit muncii depuse acasă

11.07.2017
0 min
Cât ar câștiga o mamă dacă ar fi plătită potrivit muncii depuse acasă

Sursa foto

Fără a fi recunoscută oficial ca atare, meseria de mamă ar putea fi inclusă fără probleme în nomenclatorul de clasificare a ocupațiilor nu ca o activitate de sine stătătoare, ci ca o acumulare foarte complexă de meserii.

Plătită de statul român cu 200 de lei pe lună în primii doi ani, apoi cu 80 de lei pe lună, sub forma alocației pentru copil, meseria de mamă ar putea cu ușurință intra în topul celor mai bine remunerate ocupații din țară. Dar numai dacă îndeletnicirile mai mici care o formează ar fi plătite corespunzător.

Cât ar câștiga o mamă, deci, dacă ar fi plătită conform fiecăreia dintre cele cinci (atât am reușit noi sa identificăm, dar e posibil sa fie mai multe) meserii pe care le are: bona, infirmieră, educatoare, bucătar personal si menajeră?

Pe scurt, lunar, o mamă ar putea să câștige aproape 11.000 de lei, compuse din salarii medii de 3.000 de lei pentru bona, 1.800 pentru infirmieră, 1.600 pentru educatoare, 3.000 pentru bucătar personal si 1.500 pentru menajeră.

O sumă imensă, după toate standardele de la noi. Comparativ, acelasi calcul făcut pentru o mamă din Statele Unite arată un salariu posibil de peste 100.000 de dolari.

Read all the articles about

Career planning

Article written by:

Daniel P.

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors