Share
Ce este microlearning-ul și cum te ajută în carieră?
Microlearningul (micro-învățarea) este o metodă de învățare modernă prin care se consumă cantități mici de informație, într-o perioadă scurtă de timp. Această abordare se concentrează pe conținuturi concise, care pot avea diverse forme, inclusiv audio, video, text, imagini și jocuri. Ea este perfectă pentru profesioniștii din ziua de azi, care au un program foarte aglomerat.
Există o mulțime de aplicații care te învață noi abilități, de exemplu să vorbești o limbă străină, prin intermediul lecțiilor scurte și interactive, pe care le poți parcurge în ritmul tău.
Cum contribuie microlearningul la succesul tău profesional?
Din ce în ce mai mulți profesioniști se concentrează pe învățare continuă pe parcursul carierei lor, ceea ce înseamnă că ei consideră că este esențial pentru o carieră de succes să dezvolte competențe și abilități noi. Companiile livrează adesea programe de macro-învățare, însă pun la dispoziție mai puțin “pastile” de microlearning.
Cum poate funcționa pentru tine?
Petreci mai puțin timp consumând conținut cu impact mare
Folosind această tehnică, și îți va fi mai ușor să integrezi sesiuni de învățare în programul tău. De multe ori, este dificil să îți iei angajamentul de a participa la programe elaborate de dezvoltare profesională, care presupun sincronizarea programului tău cu cel propus de organizatori. Platformele de cursuri online îți oferă oportunitatea de a parcurge conținutul fără să fii condiționat de prezența ta într-o sală de conferință.
Microlearningul crește gradul de retenție prin repetiție
Probabil știți deja că noi învățăm prin repetiție și asociere. Este mai simplu pentru oricine să repete zilnic o cantitate mică de informație pentru a consolida o competență, decât să aloce o perioadă lungă de timp pentru procesarea unor informații complexe.
Poți să înveți în ritmul tău
Flexibilitatea este din ce în ce mai apreciată, iar microlearning-ul îți oferă libertatea de a învăța atunci când timpul îți permite. Să ai autonomie și să poți învăța oricând este ideal pentru orice persoană care are un ritm alert de viață. Poți alege, de exemplu, un curs online versus un master de la o facultate la care ar trebui să fii prezent fizic.
Este o metodă mai interactivă
Învățarea tradițională poate fi plictisitoare. Metodele digitale prin care se încurajează microlearning-ul te ajută să fii prezent în proces și să te implici mai mult. Conform unui studiu desfășurat de Google în 2018, 70% din utilizatorii millenials YouTube au folosit platforma pentru a învăța ceva (cine nu a căutat măcar o dată pe YouTube “how to…?”).
Este accesibilă din punct de vedere financiar
Maximizează-ți cunoștințele fără să minimizezi economiile! Uneori, studiile formale pot avea costuri ridicate. Sigur că unele meserii nu pot fi învățate dintr-un curs, așa că nu spun că nu ar trebui să studiezi. Dacă vrei să înveți ceva nou, ia în considerare un curs online. Partea bună este că poți beneficia de cursuri din străinătate din confortul casei tale. Dacă îți place un profesor, un coach sau un business guru, sigur există conținut digital asociat cu el pe care îl poți consuma. De asemenea, există mult conținut gratuit și review-uri ale altor beneficiari care te ajută să înțelegi dacă un curs merită să investești timp, bani și energie în el.
Cum să intregrezi microlearningul în programul tău?
Recunosc, sufăr de FOMO (fear of missing out) și am constant cel puțin 5 webinarii, mini-cursuri și podacasturi care așteaptă să fie parcurse.
- Fă un curs online
Există o mulțime de opțiuni de e-learning prin care poți accesa informație din domeniul tău de interes cu o simplă apăsare de deget. Chiar dacă unele cursuri sunt mai lungi, poți oricând să le oprești și să reiei de unde ai rămas.
- Descarcă o aplicație pe telefon
Petrecem oricum foarte mult timp pe telefon. Cum ar fi dacă ai aloca zilnic 15 minute să înveți ceva nou, în loc să navighezi pe Facebook? Aplicațiile de limbi străine sunt foarte populare și eficiente.
- Explorează infograficele
Dacă ești o persoană care are nevoie de suport vizual ca să învețe mai ușor, alocă-ți câteva minute pe zi ca să studiezi un infografic. Reprezentarea grafică poate face mai accesibile unele subiecte mai complicate și de asemenea, oferă o abordare pas cu pas, la care te poți întoarce ori de câte ori ai nevoie.
- Ascultă un podcast de interes
Eu am descoperit recent căștile wireless și le folosesc pentru a asculta podcast-uri în timpul plimbării cu cățelul. Mișcare, aer curat și învățare – ce să-ți dorești mai mult?
- Urmărește un video
Fie că te preocupă dezvoltarea carierei sau ai alte subiecte de interes, conținutul video este foarte valoros. Alocă-ți câteva minute în fiecare zi să urmărești un video care te ajută să îți îmbogățești cunoștințele.
Scrie-mi în comentarii tu cum înveți în această eră digitală?
Read all the articles about
Labour market Students Guide Career planning Human behaviour Human behavior Motivation and vocationUndelucram.ro Contributor
Camelia Macsim
More articlesShare
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Labour market
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors