Share
Ce sa faci dupa ce esti respins la un interviu
Ati cautat si ati gasit un job care vi se potriveste. Aveti un CV deosebit, sunteti plin de calitati si idei, chiar ati facut planuri pentru noua cariera si totusi sunteti respins la interviu. Cum pastrati controlul?
Desi este buna si formula n-a fost sa fie, sfatul specialistilor este sa nu va opriti aici, sa va faceti un plan si sa cautati mai departe un nou job.
Luati o pauza
Aparent este un sfat banal, chiar pare neavenit. Totusi, este normal sa va opriti putin, sa faceti o pauza inainte de a reactiona. Asta nu inseamna ca puteti sa va luati o vacanta sau sa amanati un alt interviu programat pentru a doua zi.
Dormiti sau faceti orice altceva, dar oferiti-va spatiul de necesar inainte de a intreprinde altceva.
O scurta pauza este buna pentru a va reveni din soc si ofera posibilitatea detasarii de emotiile care vin dupa respingere. Veti vedea cu totul altfel situatia daca nu va repeziti sa reactionati imediat dupa ce ati primit vestea.
Solicitati un feedback
Daca lucrati cu o agentie de recrutare apelati la consultant pentru a afla daca au un feedback privitor la interviul vostru sau daca pot solicita unul de la angajator. Daca sunteti in contact direct cu angajatorul puteti solicita chiar sa va acorde timpul necesar pentru o discutie.
Pentru a realiza acest lucru, expertii recomanda sa concepeti si sa trimiteti un e-mail solicitand un feedback de orice natura.
Specificati faptul ca indiferent de natura raspunsului, acesta va va ajuta sa invatati si sa corectati eventualele greseli.
Reluati, etapa cu etapa, desfasurarea interviului
Refacerea interviului va ofera posibilitatea de a va evalua modul in care ati performat in timpul desfasurarii acestuia. Veti gasi cu siguranta lucruri pe care trebuie sa le indreptati in vederea sustinerii interviurilor viitoare.
Analizati cu atentie feedback-ul primit de la companie si vedeti daca el reflecta ce s-a intamplat la interviu. Daca raspunsul nu este sec, vedeti ce puteti imbunatatii din ideile continute in feedback.
Revedeti job-ul ales
Nu porniti de la ideea ca respingerea voastra s-a datorat faptului ca ati spus ceva deplasat in timpul interviului sau ati avut o atitudine/tinuta necorespunzatore. Ganditi-va ca interlocutorul vostru a realizat, pe parcursul interviului, ca job-ul nu vi se potriveste sau chiar specificul companiei nu este ceea ce cautati.
Mai jos aaveti cateva lucruri considerate esentiale atunci cand cautati un job:
- documentati-va bine referitor la companie;
- revedeti CV-ul / faceti un update;
- inventariati abilitatile pe care le detineti;
- sunteti potrivit pentru rolul pe care vi-l asumati?
- exista compatibilitate intre valorile voastre si cele ale companiei la care ati aplicat?
Nu sariti peste aceste elemente care constituie, structura unei cautari eficiente atunci cand va propuneti sa aplicati pentru un job anume.
Daca exista o problema, eliminati-o
In feedback-ul primit vi se poate spune ca ati gresit undeva. Sau chiar voi va dati seama singuri ca ceva nu a mers. Lucrati la aceasta problema.
Nu va feriti sa faceti apel la consultantul de la firma de recrutare pentru a remedia ceea ce ati gresit sau consultati postarile despre interviuri de pe undelucram.ro.
Se poate foarte bine sa constatati lipsa unor cunostinte specifice. Aveti in vedere o instruire de specialitate si aplicati din nou dupa terminarea acesteia.
Mergeti mai departe
Nu este usor sa treci peste momentul respingerii. Totusi, dupa ce ati invatat din greseli, cautati un nou job, acceptati o noua provocare.
Article written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
1 comment
Access your account and add your comment
Meowth
Career planning
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors