CE SURPRIZE te asteapta la interviul de angajare. Vezi 6 tipuri diferite de interviu

24.08.2012
1 min
CE SURPRIZE te asteapta la interviul de angajare. Vezi 6 tipuri diferite de interviu

Share

Nu toate firmele sunt adepte ale interviului clasic de angajare, in care un reprezentant sau doi ai angajatorului stau de vorba fata in fata cu candidatul pentru postul vacant

 

Pe langa varianta traditionala de interviu, poti avea surpriza de a fi suspus unui tip de interviu mai putin obisnuit, potrivit specialistilor in resurse umane.

1. Interviul panel. Unii angajatorii considera mai eficient sa il puna pe candidat in fata unui numar mare de persoane, fiecare avand un cuvant de spus in recrutarea respectiva. Principalul avantaj al interviului de grup, cu o comisie de recrutare, este acela ca decizia de angajare se ia in urma unei singure intalniri, nu mai sunt necesare 3-4 runde de interviu.

2. Interviul fulger. Dureaza doar 60 de secunde si se aplica mai ales la reprezentantii de vanzari. Un astfel de interviu-fulger nu contine de regula decat o singura intrebare-test: "Ai un minut la dispozitie sa ne convingi de ce sa te angajam tocmai pe tine".

3. Interviul stresant. In interviul "de tip stres”, angajatorii vor sa testeze limitele candidatului, gradul acestuia de rezistenta la frustrare si capacitatea de a reactiona in situatii neplacute. Majoritatea intrebarilor sunt capcane sau puneri ale candidatului in situatii ciudate.

4. Interviul comportamental. Acest tip de interviu porneste de la premisa ca analiza comportamentului anterior ofera mai multe informatii despre capacitatile potentialului angajat decat discutiile despre comportamentul viitor. Se pun intrebari cat mai concrete despre sarcinile avute in alte joburi si se cer exemple de reactie in situatii din trecut.

5. Interviul studiu de caz. In acest tip de interviu, ti se cere sa demonstrezi ca ai bune abilitati de rezolvare a problemelor. Recrutorul iti prezinta o situatie ipotetica sau un studiu de caz si ti se cere sa propui strategii sau chiar solutii de rezolvare a acelor situatii.

6. Interviul informational. Are loc intr-un cadru mai putin formal, la o cafenea sau un restaurant. Nu ti se spune explicit ca se urmareste recrutarea ta, insa managerul care te invita iti testeaza potentialul de a lucra pentru firma respectiva. Doar daca treci testul informal, vei primi si o oferta concreta, altfel "ramane sa mai vorbim", "te avem in vedere daca apare ceva" etc.

Read all the articles about

Interview from A to Z Interview resources

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors