Share
Ce vrea Generaţia Z de la viitorii angajatori
Adolescenții care intră anul acesta pe piața muncii sau pe băncile facultății au deja așteptări clare privind traseul lor profesional și mediul în care doresc să lucreze. EY a intervievat în cadrul studiului Global Generations 3.0 peste 3.200 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, cunoscuți de asemenea ca Generația Z, în legătură cu factorii care le influențează încrederea în viitorii angajatori și în luarea deciziilor de angajare pe viitor. Două treimi dintre aceștia (66%) pun cel mai mare preț pe echitatea privind remunerația, promovarea și oportunitățile de învățare la viitorul loc de muncă, arată cercetarea EY.
Experiența de muncă a părinților are un impact pozitiv asupra Generației Z. Majoritatea respondenților de la nivel global (58%) declară că experiența de lucru a părinților lor a avut un impact pozitiv asupra nivelului de încredere pe care îl au în viitorii lor angajatori. De cealaltă parte, cei care spun că experiența părinților a avut un impact negativ asupra lor, indică drept motive faptul că:
- „părintele nu a primit o mărire de salariu de mulți ani” (39%);
- „părintele nu își agreează sau nu are încredere în șeful său” (33%);
- „părintelui nu îi place locul de muncă”;
- „nu își agreează / nu are încredere în colegi” (30% fiecare);
- „nu agreează / nu are încredere în conducerea companiei” (28%);
25% dintre adolescenți resimte un impact negativ asupra nivelului de încredere în viitorii angajatori atunci când părinții lucrează pentru o companie care a concediat angajați în urma unei restructurări.
Ce ar putea determina adolescenții să aibă încredere în șefii lor?
Întreg articolul poate fi citit accesând sursa.
Article written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Career planning
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors