Share
Cele mai stupide 5 metode de a concedia pe cineva
Este o regula de minima decenta aceea de a-i comunica cuiva faptul ca va fi concediat intr-o intalnire fata in fata. Nu toti angajatorii respecta insa aceasta regula de bun simt.
Firmele au folosit in ultimii ani diverse metode de comunicare "de la distanta" a anuntului concedierii, potrivit site-ului Aol.com, care a realizat si un top al celor mai aberante metode de concediere.
1. Prin e-mail. Li s-a intamplat catorva zeci de militari ai Armatei Britanice sa primeasca un e-mail prin care erau anuntati ca se va renunta la serviciile lor. Primul-ministru David Cameron a declarat ulterior ca a fost o "eroare administrativa". Un caz similar a fost e-mailul de concediere adresat unui singur angajat Aviva, trimis din greseala catre 1.300 de angajati ai companiei.
2. Prin intermediul presei. O alta metoda inadmisibila de a concedia pe cineva este prin intermediul televizorului. Multi demnitari sau functionari sunt sunati de catre jurnalisti si intrebati "Cum comentati decizia sefului dvs de a va da afara?". Acela este si momentul in care persoana respectiva afla ca a fost demisa si ca seful a facut publica deja informatia.
3. Prin Twitter. Sunt multe situatii, scriu jurnalistii de la Aol.com, in care managerii transmit pe Twitter diverse informatii explozive, care creaza panica in randul unor subalterni. Fie ca anunta sfarsitul unui proiect, fie decizia de a nu mai continua un show sau un program, mesajul inseamna clar "unii oameni vor fi dati afara in curand". Iar cei vizati afla in acest fel ca trebuie sa-si caute altceva de lucru.
4. Printr-un mesaj pe Facebook. Dupa cum se poate vedea in FOTO, o tanara britanica a primit un mesaj pe Facebook de la serviciu prin care i se comunica sec ca proprietara firmei s-a infuriat pe ea si a decis sa o demita. Mesajul a fost trimis de o colega de serviciu care a incercat sa o sune, dar nu a reusit sa dea de ea.
5. Prin SMS. O chelnerita din Scotia a intarziat la serviciu intr-una dintre seri si a primit un mesaj pe telefon de la patron cu textul "Bye, bye, poti sa-ti cauti alt job". Chiar daca nu a reusit sa se reangajeze acolo, tanara din orasul Dundee a primit aproape 15.000 de lire sterline din partea unui tribunal care a considerat inadecvata procedura prin care a fost concediata.
Read all the articles about
EthicsArticle written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Ethics
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors