Cine i-a angajat pe acesti oameni care fac recrutarile?!
Multi dintre cei care trec prin experienta procesului de cautare a unui job sunt socati de faptul ca, la interviurile de angajare, sunt luati la intrebari de recrutori prea tineri si neexperimentati, slab pregatiti sau cu capul in nori.
Profesionalismul in recrutare lasa de multe ori de dorit si pe piata locala, se arata intr-un articol publicat de revista HR Manager.
Reactiile candidatilor dupa interviu sunt elocvente: „Nu am mai primit niciun semn de la ei si a trecut ceva timp de atunci”, „Tipa nu stia prea multe detalii despre ce ar fi urmat sa fac acolo!”, „Erau mai mult interesati de compania la care lucrez acum, decat de persoana mea si ce stiu eu sa fac!”, „Cum am iesit din sala, am fost sunat de seful actual... aflase deja ca am fost la interviu!”
Pe lista comportamentelor lipsite de profesionalism ale recrutorilor se afla si urmatoarele:
- Ii lasa pe candidati sa astepte;
- Pun intebari ciudate;
- Vor sa afle istoricul salarial al candidatilor, dar nu spun nimic de propriul buget de salarii;
- Pun doar intrebari, nu-i informeaza la randul lor pe candidati.
Citeste mai multe despre subiect aici.
Read all the articles about
Interview resourcesArticle written by:
What I read is worth it:
Comments
7 comments
Access your account and add your comment
Ajax
Ingrid
Stai acolo
Faza e ca un student, sau unul care nu a mai lucrat sau nu are de lucru, intra automat in dezavantaj din cauza celor deja angajati, care au experienta intr-un rahat de companie, si vrea sa se mute la alta. Din cauza acestor nenorociti, cei care nu au job, cu greu pot sa obtina unul.
Daca esti deja angajat, stai rahatule in mocirla ta acolo, si lasa si pe altul sa obtina un job.
Parerea mea acum, despre HR-isti, nu cred ca ei fac legea. Pt ca ei nu stiu prea multe despre domeniul tau. Stiu ceva engleza, si ceva psihologie nenorocita," ca sa-si dea seama" daca nu cumva esti vreun extraterestru in loc de om. Ne vedem cand ne vedem!
je
vasi
lol
the1
Interview resources
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors