Share
Paradoxul din companiile de IT este ca au produse inovatoare, dar cultura si managementul raman invechite
Companiile cu activitatea pe piata locala de IT investesc sume importante in redecorarea birourilor, care ajung sa arate ca in Silicon Valley, si ofera salarii la care majoritatea romanilor doar pot visa, insa uita sa isi indrepte atentia si catre crearea unei culturi in care oamenii sa simta ca sunt apreciati si sa iti doreasca sa ramana, a declarat pentru wall-street.ro Rodica Obancea, professional certified coach.
Provocarea cu care se confrunta managementul companiile de IT tine de crearea unei culturi in care angajatii sa simta ca apartin, ca fac lucruri cu sens, ca sunt apreciati si respectati, asa incat sa ii determine pe oameni sa ramana, in contextul in care specialistii in domeniu sunt categoria cea mai "curtata" de angajatori din Romania.
Rodica Obancea a aratat ca organizatiile bugeteaza sume importante pentru salariile angajatilor, pentru redecorarea cladirilor in care acestia lucreaza, insa nu pentru crearea unui mediu in care oamenii sa simta ca ideile le sunt apreciate.
"Foarte putine companii aleg sa investeasca in culturi si sa creeze medii propice, ca angajatii sa stea si sa isi doreasca ca acolo sa inoveze si sa nu plece si sa se plimbe peste tot. Mediul de lucru si cultura creata tin mai mult decat de a avea canapele, mese de tenis si alte jocuri, tin de modul in care oamenii lucreaza impreuna, manageri cu angajati sau angajati cu angajati. Este nevoie de comportamente in care oamenii sa simta ca sunt apreciati si ca ideilor lor sunt valorizate", a spus Rodica Obancea.
Potrivit acesteia, nici managerii din domeniul IT, cei care conduc echipele, nu stiu sa creeze aceasta cultura de care angajatii au nevoie si care ii poate determina sa ramana.
"Paradoxul este ca aceste companii inoveaza produse, dar modul de management este acelasi clasic si invechit, fara nimic inovator."
Circa 100.000 de angajati lucreaza in industria IT din Romania, in circa 14.000 de companii locale de profil. Salarii in acest domeniu incep de la 500-600 de euro pentru incepatori si ajung la 3.500-4.000 de euro pentru specialistii in tehnologii rare.
Article written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
About the crafts
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors