Corporatistii mei iubiti
Recomandam un articol interesant de pe PortalHR.ro scris de Adrian Calin. Acesta spune:
"In ultima vreme am auzit mai multe glume cu corporatisi decat cu blonde, ceea ce inseamna ca oamenii astia calca pe cineva pe bataturi sau ii fac pe altii sa se simta prost. N-am inteles niciodata de ce un corporatist este vinovat ca lucreaza intr-o multinationala dar un strungar este virtuos pentru ca trage la saiba intr-o fabrica alaturi de alti 400 de muncitori. De ce munca manuala este mai valorizata decat cea a celor care se chinuie cu Excelul?
Sunt lucruri de reprosat corporatistilor si le stie mai toata lumea dar nimeni nu vorbeste despre cum sunt corporatistii ca oameni.
Am intalnit in ultimii 10 ani foarte multi corporatisti, unii dintre ei mi-au devenit amici buni pentru ca sunt oameni de calitate. Ce fac acesti oamenii? Alearga in maratoane, fac parte din organizatii non-profit, organizeaza diverse miscari pe diverse teme, isi sacrifica timpul liber pentru actiuni umanitare, sunt activi social atunci cand au un motiv bun si normal, citesc (probabil ca sunt cei mai mari consumatori de carte din Romania, cu mult peste muncitorul de la strung), sunt cei care cumpara bilete la diverse evenimente si nu pentru ca asa e la moda, ci pentru ca sunt oameni educati care stiu sa aprecieze un spectacol de teatru, un film sau un concert bun, iar lista ar putea continua.
In mod evident cultura beneficiaza de multi bani de pe urma contributiei corporatistilor. Sa lucrezi intr-o multinationala si sa-ti faci timp si pentru alte activitati, pe langa familie, devine deja o virtute in sine.
Cunosc oameni care au lucrat in corporatii si au ales, la un moment dat, sa faca altceva, departe de corporatie, dar n-am auzit niciunul dintre acesti oameni sa vorbeasca de rau organizatia in care au activat; toti recunosc ca organizarea dintr-o corporatie i-a ajutat si in viata de zi cu zi. Nu poti avea pretentia de la un corporatist sa fie un filosof, nu poti sa ii ceri unui corporatist sa nu fie om; multi din cei care par niste robotei au multe dileme si nu sunt impacati cu viata pe care o duc, stiu si ei ca viata inseamna mai mult decat munca intr-o corporatie, dar n-au de ales.
E usor sa faci glume pe seama corporatistilor iar ei sunt primii care rad la ele si stiti de ce? Pentru ca au inteligenta necesara sa inteleaga aceste glume. Incercati sa faceti o gluma cu un lucrator al campului sau cu un constuctor, sa vedeti ce se intampla.
N-am lucrat niciodata intr-o corporatie, nu mi-am dorit acest lucru pentru ca nu pot sa stau 10 ore intr-un birou, dar sunt oameni care o fac si fara ei eu as duce o viata mai putin linistita.
Nu sunt putine cazurile in care corporatisti care au decis sa incerce altceva s-au reintors, dupa anumite experiente, intr-o multinationala, au realizat ca cei care au propria afacere sau nu s-au „inrolat” intr-o corporatie au, de multe ori, mai multe probleme decat un corporatist, au, poate, mai putin timp, mai mult par alb si mai multe probleme cu banii.
Corporatistii seamana cu globulele rosii care duc oxigenul zi de zi pentru ca tot corpul asta din care facem toti parte sa functioneze. Pe langa glumele haioase pe seama lor, cred ca sunt momente in care trebuie sa le recunoastem si meritele, nu de alta dar, daca ar disparea toti, dintr-o data, am avea o mare problema."
Read all the articles about
No categoriesArticle written by:
What I read is worth it:
Comments
6 comments
Access your account and add your comment
Gina
Inna
mela
ne-corporatist
si cand te-ai trezit din somn cum era realitatea ?
corporatist
evident...iti alegi sa faci asta sa nu... e o modalitate si de relaxare dar si de diversiune... depinde de perspectiva
Alina
No categories
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors