Cum a fost anul 2013? Analiza undelucram.ro
In primul rand dorim sa multumim tuturor celor care ne-au vizitat si au scris pe acest forum in 2013, de asemenea tuturor celor care ne-au sustinut si incurajat de fiecare data cand a fost nevoie.
2013 a reprezentat o crestere a numarului de vizitatori ai forumului, astfel ca la finele anului 2013, undelucram.ro se situa pe locul 2 in categoria Resurse umane, top realizat de trafic.ro. Mai mult decat atat, undelucram.ro isi largeste baza de date la peste 2000 de companii despre care vizitatorii se pot documenta si comenta.
Astfel, forumul incepe sa aiba un impact mai mare atat asupra celor interesati de companiile din Romania, cat si asupra companiilor respective, acestea din urma incepand sa reactioneze din ce in ce mai des.
Cei care comenteaza isi concentreaza in continuare interesul spre pachetul salarial oferit de catre companii, relatia angajat-angajator si sansele si oportunatitile de cariera pe care angajatorii le pot oferi.
In continuare stilul de "management romanesc" este caracterizat (evident in mod subiectiv de catre cei care comenteaza) de lipsa de comunicare intre sefi si subalterni, obligativitatea realizarii unor task-uri nespecificate in fisa postului, obligativitatea lucrulului peste program (neplatit) si nerecunoasterea meritelor angajatilor. Acest aspect este semnalat atat la firmele mici si medii, cat si la unele dintre multinationalele care activeaza in Romania.
Caracterizarea mediului de lucru si a tipului de management din interiorul companiilior devine un punct foarte sensibil pentru reprezentantii unor companii, astfel ca acestia decid sa recurga la amenintari (fie invocand neconcordante intre ceea ce se comenteaza si realitate, fie invocand presupuse atacuri la persoana sau comentarii calomnioase, fie pur si simplu neaceptand faptul ca nu toti impartasesc ideile si valorile lor).
Astfel, personalul undelucram.ro incepe sa primeasca citatii si notificari de la diferite firme, avocati si mediatori in speranta lor de a sterge anumite comentarii sau a bloca accesul la paginile dedicate companiilor respective. Printe aceste firme putem enumera: Farmaciile Dona - Siepcofar, Unix Auto Romania, Alcor.com.ro, Webhelp, Total Options Invest, East Vision Systems si altele (o lista completa va fi publicata in perioada imediat urmatoare).
Pe de alta parte salutam modul de cooperare si intelegere a situatiei si a dreptului la libera exprimare pe care unele companii ni le-au aratat. Enumeram aici: Pentalog, Carpatguard, Ubisoft si altele.
Supusi unor presiuni constante, undelucram.ro si-a modificat componenta in a doua parte a anului 2013, astfel ca pe langa un nou administrator, alti reprezentanti (moderatori si avocati colaboratori) s-au alaturat acestui proiect reusind astfel sa facem fata schimbarilor de directii si noilor provocari.
Mergand mai departe cu analiza anului 2013 putem spune ca este evident ca subiectul relatia angajat-angajator este discutat mai mult de persoane din interiorul companiilor, persoane care au avut intr-adevar o experienta in cadrul acestora. In schimb, subiectul legat de salarii este abordat in special de persoane care sunt deja in procesul de recrutare (salariul fiind unul din motivele pentru care o oferta este acceptata sau refuzata). Desi un subiect oarecum confidential, deseori sunt enumerate intervale de salarizare in functie de pozitie, companie, domeniu de activitate.
Echipa undelucram.ro va incerca sa reinoiasca informatiile referitoare la salarii prezentate in sectiunea dedicata si vom incerca sa evidentiam drectiile salariile si pentru anul 2014.
La sfarsit de 2013, topul celor mai comentate firme arata astfel:
2. Computer Generated Solutions
3. Energia Resurselor Umane
4. Rosegur
5. BOS Automotive Products Romania
6. Plasare Teritoriala de Munca
7. Andami Comp
8. Mega Image
10. Hewlett Packard (GeBOC)
Ne propunem ca in noul an sa continuam marirea bazei de date cu companii, ne propunem sa aducem in atentie articole si stiri interesante in ceea ce priveste piata de munca din Romania, ne propunem sa incheiem colaborari cu diferite canale de informare online si ne propunem sa continuam sa fim obiectivi si impartiali.
Va multumim inca o data pentru sprijin si contam pe voi si in 2014.
Echipa undelucram.ro
Site: www.undelucram.ro
Facebook: https://www.facebook.com/undelucram.ro
Twitter: https://twitter.com/undelucramro
Read all the articles about
No categoriesArticle written by:
What I read is worth it:
Comments
5 comments
Access your account and add your comment
Monica J. - Avocat
Alina
M-ati ajutat mult!
XSpirit
TheOne
Asteptam noul ghid de salarii pentru 2014 !
No categories
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors