Share
Cum a fost la HR Summit Iasi, editia 2017
In 4 si 5 octombrie 2017 a avut loc la Iasi Conferinta de Resurse Umane HR Summit. In cadrul acesteia speakeri nationali si internationali au abordat tematica „SuperHeroes have landed in Iasi!” sustinand prezentari si workshop-uri interactive, cu continut informational calitativ si cifre care subliniaza realitatea din HR-ul romanesc si la nivel global. Speakerii conferintei, in calitatea lor de super eroi, au impartasit cu publicul iesean sfaturi si experiente utile care au raspuns curiozitatilor.
Engagement is part of every leader’s and manager’s “day job”
Cum sa construiti un sistem personalizat de managementul performantei bazat pe performerii dumneavoastra de top este prezentarea pe care Doru Dima, CEO Great People Inside a sustinut-o la HR Summit Iasi. Acesta a aratat care sunt aspectele prin intermediul carora putem schimba designul organizational, avand ca scop imbunatatirea managementului performantei. 46% dintre angajati, la nivel global, sustin ca un element important in cresterea angajamentului si a performantei este reprezentat de compensatiile corecte si competitive, conform unui studiu realizat de Gallup. Oportunitatea de a fi promovat, liderii care seteaza directii clare, transparanta in domeniul salarial, informarea despre directia in cariera, mai multe optiuni de munca flexibile, joaca un rol important in mentinerea angajatilor in companii, cat si in mentinerea angajamentului acestora si sporirea performantei.
In leadership este despre aliniere si creativitate
Monica Eugeniu, Managing Director, ‘learning about’®, a demonstrat comunitatii de HR din Iasi ca leadershipul, atat de necesar in companii, nu mai este o componenta rigida si care tine doar de management. Ca intr-o orchestra, Monica a pus in practica un exercitiu interactiv care a aratat ca atata timp cat exista dedicare, concentrare si dorinta de a asculta, exista si puterea de a conduce o multime diversa de oameni.
Gestionarea hartuirii la locul de munca, mobilitatea fortei de munca, detasari si delegatii – aspecte legale
Andreea Suciu, Head of Employment, Noerr, a pus pe agenda HR-ilor un subiect fata de care exista interpretari multiple: hartuirea la locul de munca. Ce reprezinta hartuirea, care sunt comportamentele specifice unei astfel de situatii, care este diferenta dintre hartuire si discriminare (din punct de vedere al genului, al nivelului salarial sau al rasei) cui se poate adresa salariatul hartuit, dar si cum poate fi prevenita hartuirea la locul de munca.
Elena Antoneac, Manager operatiuni, GMS-T Nestlers Group a abordat subiectul mobilitatii fortei de munca, iar in sesiunea plenara aceasta ne-a vorbit despre aspecte legale importante ale detasarii in Uniunea Europeana. Aceasta sustine ca in anul 2017, au fost aprobate 700 de autorizatii de munca pentru persoanele detasate. Totodata, Elena afirma ca mobilitatea globala traditionala (pe termen lung, contract local) este in scadere, datorita mai multor factori, printre care avansul tehnologic rapid, dar si a constrangerilor locale sau regionale. „Orice fel de munca prestata in afara teritoriului Romaniei, fara respectarea cadrului legal, este considerata munca la negru. Este momentul sa luam in serios mobilitatea fortei de munca, sa constientizam ca angajatii internationali aduc valoare Romaniei si sa renuntam la ideea ca oricum nu ne prinde.“
Despre millennials, performance management si feedback
In cadrul sesiunii plenare Monica Soare, Managing Partner & Senior Consultant, Artwin Consulting, ne-a vorbit despre noua generatie si aspiratiile pe care aceasta le pretinde in cautarea unui loc de munca potrivit. Astfel, noua generatie considera ca beneficiile salariale, siguranta locului de munca si posibilitatea de a promova sunt sunt 3 cele mai importante criterii de alegere a unui job, conform studiului realizat de Artwin. Cu toate acestea, conform aceluiasi studiu, 35% din participantii la studiu, reprezentand noua generatie, urmaresc sa ramana la noul angajator intre 6 luni si un an, 63% aspirand spre construirea si conducerea propriei afaceri.
“Performance managementul este sutinut de feed-back, milenialii preferand sa primeasca feed-back lunar de la managerii lor”, declara Catalin Constantin, Head of HR, SCC. Cum reactioneaza angajatii la feedback atunci cand sunt criticati sau atunci cand sunt apreciati? Conform cercetarilor stiintifice „acelasi raspuns neuronal care ne induce senzatia de foame sau cea de frica si aparare este stimulat si de perceptia noastra asupra felului in care ceilalti se comporta cu noi”, astfel ca felul in care primim feedback afecteaza intr-o oarecare masura nivelul personal de performance management.
HR Summit este singura comunitate reala de resurse umane din Iasi, iar mediul de discutie util si diverstitatea opiniilor sunt pretuite, sustine Catalin. Tocmai de aceea, HR Summit revine in anul 2018, de aceasta data la Cluj-Napoca cu o editie axata pe nevoi si directii strategice ale mediului de afaceri.
Editia HR Summit Iasi a fost sustinuta de: Great People Inside, Nestlers Group, Ford, Noerr, Ritmas, Artwin, Hart Consulting, Edenred, Train2Perform, Kommio, Gentlab, Thomas Romania, Crestem Oameni, Upside Down.
Read all the articles about
EventsArticle written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Events
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors