Cum construim abilitati pentru viitor la Conferinta Arhitectii Educatiei

15.11.2018
2 min
Cum construim abilitati pentru viitor la Conferinta Arhitectii Educatiei

Share

Atunci cand vorbim despre abilitati pentru viitor, am putea sa fim tentati sa credem ca doar competentele digitale vor mai conta, insa cetatenii activi care demonstreaza gandire critica si creativa, capacitatea de a rezolva probleme complexe si de a inova, de a opera la nivel global, educati din punct de vedere financiar, buni comunicatori etc. vor fi cei care vor prospera cu adevarat.

In acest context, pe 17 noiembrie 2018,  Fundatia Noi Orizonturi organizeaza la Cluj-Napoca conferinta Arhitectii Educatiei, ajunsa la cea de-a treia editie ce are ca tema: Construim abilitati pentru viitor, oferind o platforma de dezbatere si explorare a unei solutii viabile pentru a transforma scoala romaneasca si a oferi o educatie mai buna: invatarea prin serviciu in folosul comunitatii (service learning). Aceasta noua perspectiva asupra invatarii are numeroase beneficii datorita caracterului sau experiential si a faptului ca abordeaza probleme si provocari reale pentru elevi si comunitatile din care fac parte.

Evenimentul este parte integranta a proiectului “ReSursa de Service Learning” sustinut prin programul de granturi “Impreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun”.
Peste 280 de profesori si specialisti in educatie din Romania, dar si din tari cu traditie in aceasta abordare a educatiei precum Argentina sau Lituania se vor strange la Cluj pentru a identifica modul in care putem face invatarea relevanta si a integra aceasta noua perspectiva in sistemul actual de invatamant.
Acestia vor sustine prezentari si ateliere practice axate pe: comunitate ca spatiu de invatare; motivarea elevilor sa invete; importanta erorii in invatare sau Scoala Altfel pe tot parcursul anului. Agenda evenimentului si mai multe detalii pot fi citite pe site-ul fundatiei, organizatorul evenimentului.

Suntem constienti de problemele cu care se confrunta profesorii si directorii in scolile din Romania. Stim ca nu exista un singur raspuns corect sau o singura rezolvare. Dar, ce putem sa facem noi este sa le oferim un spatiu sigur in care sa dezbata idei, sa intre in contact cu abordari pedagogice relevante si sa experimenteze modele colaborative de lucru la clasa. Avem incredere ca oamenii care sunt astazi la catedra pot si doresc sa schimbe modul de predare, iar noi suntem aici sa ii ajutam in acest proces, a declarat Sorana Pogacean, coordonatorul de formare si mentorat al fundatiei.
In plus, Fundatia Noi Orizonturi vine in sprijinul profesorilor curajosi si a educatorilor care cauta metode mai bune de invatare, prin prima biblioteca online cu resurse despre invatarea prin serviciu in folosul comunitatii. Ele pot fi descarcate si folosite in activitati educationale diverse, atat la clasa, cat si in Scoala Altfel.

https://www.undelucram.ro/uploads/news/images/Prezentare%20speakers.jpg" style="width:770px" />

Conferinta Arhitectii Educatiei este organizata de Fundatia Noi Orizonturi in parteneriat cu CLAYSS Latin America, Transylvania College si Universitatea Babes-Bolyai, sustinut de Heme.ro si finantat prin programul de granturi “Impreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

Despre Fundatia Noi Orizonturi

De 18 ani, Fundatia Noi Orizonturi inspira tinerii si profesorii sa conduca si sa produca schimbari pozitive in comunitatile lor. Deoarece crede in puterea transformatoare a educatiei, fundatia ofera profesorilor si liderilor de organizatii si comunitati instrumentele prin care pot ajuta cu adevarat tinerii sa devina mai buni, mai puternici, mai intelepti.

Printre programele construite de organizatie se numara: IMPACT, Green Impact, Scoli pentru Comunitate, Arhitectii Educatiei sau Tabara Viata.

www.noi-orizonturi.ro

Persoana de contact
Sorana Pogacean

Coordonator
Telefon: +40740608209
Email: sorana_pogacean@noi-orizonturi.ro

Read all the articles about

Events

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors