Cum sa te asiguri ca nu vei fi concediat niciodata
"Niciodata sa nu spui niciodata" este o regula de aur in orice domeniu, dar exista totusi un secret prin care iti poti securiza activitatea profesionala si sansele de a fi concediat devin minime.
Impresia gresita a multora este ca e suficient sa fii foarte bun in ceea ce faci si nu vei avea probleme in viata profesionala. "Gresit", spun consultantii in resurse umane.
Secretul care te apara in ziua de azi de neplacerile pierderii serviciului este altul si se afla intr-un singur cuvant: cross-training, potrivit askmen.com.
Ce inseamna asta? Inseamna ca trebuie sa inveti cat mai rapid activitati complementare jobului tau, sa devii bun nu doar in ceea ce faci dintotdeauna, ci si in alte joburi apropiate. Trebuie sa iti diversifici zonele de expertiza daca vrei sa devii indispensabil.
"Daca esti consultant legal, invata si contabilitatea. Daca esti jurnalist, invata si secretele meseriei de cameraman sau fotograf. Ca profesor de yoga, te poti extinde si catre dans", spun specialistii in training.
Cross-training este un termen cunoscut de multa vreme in lumea atletismului: cu cat iti diversifici aria de antrenament si probele sportive la care participi, cu atat devii mai bun in ceea ce faci.
Deprinderea de noi abilitati profesionale te ajuta inclusiv in profesia pe care o desfasori acum. Cu cat ai mai multe talente, cu atat devii mai valoros atat pentru colegi, cat si pentru managementul companiei.
Read all the articles about
Career planningArticle written by:
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Career planning
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors