Cum să ai o stare de bine în 5 zile. Accepți provocarea?

14.06.2021
3 min
5.00
Cum să ai o stare de bine în 5 zile. Accepți provocarea?

Share

 

Așadar, ce este starea de bine?

Pentru că wellness-ul este un cuvânt modern, dar cu rădăcini străvechi, există multe definiții ale bunăstării/stării de bine. Pentru noi, starea de bine este un obiectiv personal și o căutare continuă. Suntem responsabili de propriile alegeri, comportamente și stiluri de viață, însă bunăstarea este influențată semnificativ de mediile fizice, sociale și culturale în care trăim. Fiecare dintre noi este unic, așa că îți recomandăm să-ți construiești propria definiție a stării de bine deoarece în acest fel vei putea gestiona mai ușor fiecare arie a bunăstării. 

 

Câte tipuri de stări de bine există?

Starea de bine înseamnă mai mult decât sănătatea fizică și cea mintală. Majoritatea modelelor de wellness includ cel puțin 6 dimensiuni (uneori, chiar până la 9 sau 12), iar două le știm deja: fizică și mentală. Lor li se adaugă starea de bine emoțională, starea de bine spirituală, starea de bine socială și starea de bine de mediu.

 

21 iunie - Stare de bine fizică

A prospera fizic înseamnă înțelegerea și gestionarea stării de sănătate, luarea măsurilor preventive adecvate, îmbunătățirea stării de sănătate acolo unde este necesar, gestionarea afecțiunilor cronice, navigarea și recuperarea după o boală acută sau un prejudiciu neașteptat și revenirea cu succes la funcționalitatea maximă la acasă și la serviciu. Specialiștii ne vor ajuta cu exerciții pentru stare de bine care să ne relaxeze corpul.

22 iunie - Stare de bine emoțională

Când suntem echilibrați emoțional înseamnă să fim conștienți de sine și a ne menține o bună sănătate mintală. Totodată, suntem rezistenți și gestionăm cu succes stresul, facem față declanșatorilor emoționali pozitivi și negativi, facem față crizelor de viață și ne menținem stabilitatea atunci când avem de-a face cu boli sau vătămări.

23 iunie - Stare de bine financiară

Obținerea stării de securitate financiară înseamnă a avea capacitatea de a ne gestiona angajamentele financiare și bugetul propriu, de a ne îndeplini obiectivele financiare, de a ne proteja împotriva riscurilor, de a economisi pentru situații neprevăzute sau pentru viitoare nevoi (e.g. facultate, pensionare) și de a face față șocurilor financiare.

24 iunie - Stare de bine socială

Bunăstarea socială înseamnă conectare: înțelegerea modului de a interacționa bine cu ceilalți, acceptarea diversității, a fi inclusiv, a ști cum să oferi și să primești sprijin, a colabora cu ceilalți, a fi capabil să rezolvi cu succes conflictele și să te adaptezi la schimbare. Conectarea se aplică familiei și prietenilor, locului de muncă și comunitatea largă.

 

25 iunie - Plan de acțiune pentru o viață mai bună

În ultima zi a campaniei facem un rezumat al acțiunilor pentru a ne îmbunătăți viața: ne dorim o stare de bine mai bună, atât la locul de muncă, cât și pe plan personal.

 

De ce facem toate astea?

Să știi că nu trebuie să alergi un maraton sau să urmezi o dietă restrictivă pentru a avea o stare de bine în viața de zi cu zi. Noi ne ghidăm după o idee simplă: viața socială, exercițiile fizice, nutriția, somnul și atenția sunt toate importante pentru bunăstarea noastră zilnică, iar atunci când facem alegeri simple și sănătoase în fiecare zi, reușim să reducem stresul.

Ne dorim ca fiecare dintre noi să practicăm zilnic obiceiuri sănătoase pentru a obține rezultate mai bune în ceea ce privește sănătatea fizică și mentală, astfel încât, în loc doar să supraviețuim, mai degrabă să înflorim. 

 

Așadar, reluăm: Undelucram.ro și Thrive Global își unesc forțele în a aduce în atenția tuturor angajaților și angajatorilor din România cât de important este să acordăm atenție stării noastre de bine, atât la muncă, cât și în viață personală.

 

Între 21-25 iunie adresăm în fiecare zi câte o arie a bunăstării și aducem specialiști care să ne ajute să ne îmbunătățim aria respectivă. La final, avem o listă de acțiuni care ne pot schimba viața în bine. 

 

Mai mult decât atât, provocăm organizațiile în a ni se alătura: facem o leașpa de bunăstare, pentru că știm că putem deveni mai puternici fizic si mai performanti atunci când avem grijă de mintea noastră. 

 

Accepți provocarea? 

 

Abonează-te la newsletterul nostru și promitem să-ți oferim informații relevante și sfaturi pe bune, atât despre wellness, cât și despre piața muncii din România.

 

Read all the articles about

Editorial Labour market

Article written by:

Echipa Undelucram.ro

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors