Cum sa supravietuiesti primei sedinte cu noul sef

21.08.2017
1 min
Cum sa supravietuiesti primei sedinte cu noul sef

Sursa foto

In sfarsit ti-ai gasit un loc de munca ce iti vine manusa. Ai trecut prin interviurile de angajare, testele de aptitudini si cateva intalniri cu oamenii de decizie ai companiei tale, inclusiv cu seful cel mare.

Acum insa urmeaza prima intalnire de lucru, cea in care seful se va comporta ca... seful, nu ca un partener de dialog, asa cum a fost la interviul decisiv. De acum incolo, puterea sefului asupra ta s-a marit de cateva sute de ori.

Nu te va mai intreba, iti va spune. Nu te va mai ruga, iti va da sarcini. Nu va fi curios, ci va vrea sa stie, cu detalii, ce ai de gand, de ce, cat de mult. Cum te pregatesti, deci, pentru prima ta intalnire cu noul sef?

Din pacate, nu exista o lista magica de sfaturi care sa iti dea solutia potrivita pentru o intalnire de succes. Daca urmezi insa cateva directii generale, ai toate sansele ca pe langa o prima impresie buna in postura candidat sa lasi o impresie cel putin la fel de buna si ca angajat.

1. Fii pregatit. Indiferent daca intalnirea cu noul sef vine in primele tale zile la locul de munca sau mult mai tarziu, afla despre ce se va discuta in sedinta. Fii la curent cu subiectele de discutie si cu ce se va cere.

2. Respecta protocolul. In orice companie exista anumite cutume sau obiceiuri care se respecta cu sfintenie in timpul sedintelor. Protocolul acesta dicteaza cine si cand vorbeste, cine pune intrebari, cine raspunde, ba chiar si cum trebuie sa te imbraci. Afla inainte de sedinta regulile care trebuie respectate si respecta-le.

3. Noteaza lucrurile importante. Iti va imposibil sa te implici mai mult decat un simplu ascultator daca nu iti notezi ce ti se pare important in timpul sedintei. La urma urmei, este un loc de munca noi si iti va fi imposibil sa stii ce este important daca nu iti notezi.

4. Pune intrebari. Cum nimeni nu se asteapta ca tu sa stii tot ce e de stiu inca din primele zile, e indicat sa pui cat mai multe intrebari cu putinta. Ai grija sa pui intrebari relevante, ale caror raspuns, de preferat, va lamuri unele aspecte nu doar pentru tine, ci pentru toti ceilalti prezenti.

5. Vino cu solutii. Fii pregatit sa oferi cateva solutii la problemele ridicate, chiar cu riscul ca aceste solutii sa fie respinse. E de preferat sa arati implicare in acest mod si poate, cu putin noroc, vei propune o solutie ce va lasa o impresie foarte buna inca de la inceput.

Read all the articles about

Guide

Article written by:

Daniel P.

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors