Cum sa te feresti de angajatorii inselatori

09.10.2015
3 min
Cum sa te feresti de angajatorii inselatori

Share

Cand esti in cautarea unui job se poate intampla ca dorinta ta arzatoare de a te angaja cat mai repede sa te faca sa treci cu vederea in timpul interviului anumite semne care arata ca ai de-a face cu un angajator inselator.


Pentru a evita situatia in care iti dai seama prea tarziu ca a fost o greseala sa accepti postul respectiv ia in considerare aceste semne care indica posibilele intentii rele ale angajatorului si nu lasa ca nevoia ta de a obtine neaparat un job sa te determine sa faci compromisul de a lucra pentru seful nepotrivit.

 

Semne ca te afli in fata unui angajator inselator

 

Nu iti acorda destula atentie
 

Angajatorul ar trebui sa isi dea tot interesul pentru a se asigura ca alege cei mai buni candidati pentru jobul respectiv. Un angajator care nu este atent la raspunsurile pe care le dai in cadrul interviului de angajare ar trebui sa te faca sa te intrebi daca acesta este intr-adevar preocupat si de succesul companiei sau daca doar urmareste anumite obiective ascunse.

 

In plus, faptul ca raspunde la telefon in momentul in care te intervieveaza, ca vorbeste cu alti colegi sau ca iti pune intrebari care nu au legatura cu acel job indica o posibila lipsa de profesionalism.

 

Vorbeste prea mult despre el insusi
 

Atunci cand observi ca angajatorul schimba subiectul conversatiei sau te intrerupe pentru a vorbi despre propriile realizari fara ca tu sa-l intrebi asta, cel mai bine ar fi sa refuzi oferta sa. Probabil ai dat de un angajator narcisist care din cauza propriilor indoieli nu vrea decat sa fie mereu in centrul atentiei fara sa ii pese prea mult de evolutia ta profesionala si de dezvoltarea organizatiei. Potrivit Forbes.com, in cel mai rau caz, un astfel de sef isi poate insusi realizarile tale sau iti poate fura ideile pentru a fi admirat de cei din jurul lui.

 

Adopta o atitudine violenta
 

Tranteste lucrurile, se rasteste la angajati chiar si in prezenta ta; toate acestea indica faptul ca are probleme cu controlul emotiilor negative. Dar oricine poate avea o zi proasta, nu? Cu siguranta, insa chiar si atunci cand nu ii merge bine nimic, ideal ar fi ca seful sa recurga la diplomatie fata de angajatii sai si sa gestioneze cu calm orice obstacol pe care il intampina. De asemenea, un angajator care isi exprima furia vorbindu-i de rau pe ceilalti este inca un semn de alarma care ar trebui sa iti atraga atentia.

 

Nu stie sa raspunda la intrebari
 

De ce anume este nevoie pentru a avea succes la acest loc de munca? Raspunsurile evazive din partea angajatorului ar trebui sa te puna pe ganduri. Este responsabilitatea lui sa stie care sunt abilitatile pe care trebuie sa le dezvolte candidatul ideal si cunostintele pe care trebuie sa si le insuseasca. Il poti intreba si care sunt obiectivele departamentului pentru care vei lucra; acesta ar trebui sa iti comunice clar scopul pe care il urmareste echipa sa.

 

Conform Career-Advice.Monster.com, daca angajatorul nu iti spune clar ce va trebui sa faci inseamna ca exista posibilitatea ca acesta sa iti dea si sarcini care nu apar in descrierea postului. Depinde de tine daca esti dispus sa lucrezi in plus pentru acelasi salariu.

 

Nu s-a pregatit pentru interviu
 

Succesul oricarei companii depinde si de cat bine este organizata echipa. Daca angajatorul iti pune intrebari pentru care raspunsurile sunt destul de evidente inseamna ca nu si-a organizat timpul astfel incat sa iti citeasca CV-ul.

 

Nu creeaza o atmosera placuta
 

Incearca sa iti dai seama daca angajatii firmei sunt multumiti sau daca mediul de lucru este foarte stresant. Analizeaza modul in care angajatorul interactioneaza cu ceilalti; pare a fi genul de sef care trece cu usurinta peste greselile angajatilor?

 

De asemenea, pentru a afla daca acesta nu isi respecta echipa intreaba-l despre modul in care lucreaza angajatii in cadrul companiei si felul in care acestia ajuta organizatia sa isi atinga scopul. Raspunsul sau iti poate arata daca are tendinta de a inspira teama pentru a se asigura ca ceilalti angajati isi fac treaba sau daca foloseste o metoda buna de stimulare a motivatiei.

Read all the articles about

Mission Evaluate the company

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors