De ce cariera ta trebuie sa evolueze pe ORIZONTALA, nu pe verticala
Cei mai multi dintre noi ne-am obisnuit sa credem ca succesul in cariera este vertical, ca trebuie neaparat sa urcam pe scara ierarhica pe pozitii tot mai inalte.
Aceasta perspectiva este contrazisa de schimbarile din mediul corporatist de astazi, se arata intr-un articol din Harvard Business Review preluat de Revista Cariere.
Promovarile cele mai importante se fac astazi pe orizontala, in pozitiile de conducere ale unor echipe de proiect.
Cei care vor contribui cu adevarat in viitor la dezvoltarea companiei lor vor fi managerii de proces si de proiect, care sunt capabili sa asigure un leadership orizontal, iar organizatiile vor recompensa la fel de mult contributiile orizontale cum fac astazi cu pozitiile tipic ierarhice.
Potrivit Harvard Business Review, munca in companiile de azi nu mai e impartita in sarcini mici care au nevoie, pentru a fi puse laolalta si cap la cap, de straturi de management plasate din ce in ce mai sus.
Astazi, o mare parte din munca depusa se realizeaza de fapt prin procese orizontale care traverseaza diferitele functiuni, unitati regionale si specializari din companie.
"Prin urmare, adevaratul succes provine mai putin din controlul asupra oamenilor care iti sunt subordonati direct si mai mult din capacitatea de a coordona, pentru atingerea unui obiectiv, toate partile interesate din jurul tau", se arata in articol.
Afla mai multe despre promovarea pe orizontala pe cariereonline.ro.
Read all the articles about
Career planningArticle written by:
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Career planning
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors