De ce echilibrul dintre munca si viata personala este istorie?

09.07.2014
1 min
De ce echilibrul dintre munca si viata personala este istorie?

Sursa foto: www.ncacpa.org

Daca ne gandim la saptamana de lucru, realizam ca de foarte multe ori renuntam la ceva important din viata noastra pentru un lucru important la locul de munca.

De asemenea, multi dintre noi se plang sau aud persoane si colegi care se plang in legatura cu echilibrul dintre viata profesionala si cea personala, scrie BBC Capital.

Specialistii sustin ca persoanele care au de rezolvat diferite sarcini de lucru chiar si in afara programului sau care lucreaza si in zilele care ar trebui sa fie, in mod obisnuit, libere, depun mari eforturi pentru a gasi o balanta intre viata privata si munca.

Totusi, unii experti demonteaza ideea ca echilibrul dintre cele doua ar putea fi vreodata atins. Jurnalistii BBC au stat de vorba cu mai multi profesionisti, care au dezbatut aceasta tema.

Holly Hamann, cofondator si director de marketing al companiei TapInfluencer sustine ca aceasta idee este "inradacinata in mintea profesionistilor ambitiosi, care lucreaza mai mult decat ar trebui si care vor sa aiba totul - munca si distractie, cariera si familie".

"Eu nu cred ca exista echilibru dintre munca si viata personala. Totul este viata", a precizat Hamann, care sustine ca, de obicei, munca are prioritate in fata celorlaltor aspecte ale vietii, pentru ca "asa ne petrecem cea mai mare parte din zi, ne sustine financiar planurile si face parte din identitatile noastre".

Ea mentioneaza ca, daca la toate acestea adaugam tehnologia de ultima generatie, prioritatile legate de munca au potentialul de a prelua controlul asupra vietii de familie. Acest lucru ne pune in primejdie relatiile, sanatatea si fericirea in general, continua Hamann.

Viata personala si munca nu mai sunt separate

La randul sau, Paul Herbert, vicepresedinte in cadrul companiei Symbolist, este de parere ca nu toti oamenii privesc la fel ideea de echilibru munca-viata personala.

"Unii dintre noi se agata bine de aceasta idee, sperand ca vom putea continua sa ne ignoram e-mail-urile si sms-urile intre orele 18:00 si 20:00. Insa stim ca nu putem. Munca si viata de familie nu mai sunt doua lucruri distincte si realitatea este ca trebuie sa acceptam ideea ca munca si viata personala sunt acum interconectate", a mentionat el.

Herbert a spus ca, pentru a intelege acest concept, este important sa recunoastem ca ideea de balanta intre cele doua este mai anormala si invechita decat orice altceva.

"Viata este ceea ce facem. Viata reprezinta suma tuturor actiunilor si eforturilor noastre. Echilibrul dintre munca si viata de familie nu mai inseamna separare - este vorba despre consolidare", a incheiat acesta.

Read all the articles about

Balance

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors