Share
De ce invatamantul este mai greoi in Romania decat in strainatate?
Antreprenor: Copiii romani nu invata mai mult decat cei din strainatate. Doar ca in afara se invata mai usor.
Copiii romani nu invata mai mult decat cei din alte tari, diferenta este ca in afara materiile sunt structurate in asa fel incat sa nu fie o corvoada pentru copii, care nu au teme pentru acasa, ci le fac in cadrul institutiei de invatamant, iar informatiile le sunt transmise in joaca, usurand procesul de invatare, a declarat pentru wall-street.ro fondatorul centrului privat de educatie da Vinci, Catalin Dicu.
Catalin Dicu, cu un background de peste 25 de ani in domeniul educatiei, activand ani la randul in cadrul organizatiei World Vision, si care s-a ocupat de fondarea mai multor centre de educatie, a infiintat da Vinci in anul 2013.
Concret, centrul educational a fost infiintat sa pregateasca elevii complementar sistemului public si se ocupa cu oferirea de meditatii pentru copii din gimnaziu, liceu, precum si cursuri de orientare vocationala si de limbi straine, inclusiv pentru adulti.
"Noi spunem ca la noi se invata mai mult ca in strainatate, ceea ce nu este insa adevarat, afara se invata la fel de mult, insa caramizile in educatie se pun mult mai usor. Iar in ceea ce priveste nivelul de intensitate si volumul de informatii, acestea sunt la fel ca la noi, copiii invata tot opt ore sau 12 ore pe zi, insa copii nu simt ca invata. Ei se duc la scoala, stau de dimineata pana scoala, tocmai de aceea, de exemplu, in Franta copii nu au teme pentru acasa. Asa este, nu au teme pentru acasa, insa acolo merg de dimineata la scoala si stau pana la 4-5 dupa-amiaza si isi fac temele la scoala, asta nu inseamna ca ei, spre deosebire de elevii romani, nu au teme", a aratat Catalin Dicu.
Este un mit ca elevii din Occident nu au teme, au teme, dar nu simt, pentru ca nu sunt pentru acasa, nu le da nimeni sa lucreze acasa sau in weekend. Ei lucreaza in timpul saptamanii mult mai intens decat lucreaza un copil roman. Antreprenorul a adaugat insa ca nivelul de cunostinte este "intr-adevar putin mai ridicat la noi", pentru ca in Romania curricula nu a mai fost reviziuita de foarte mult, reliefand insa faptul ca in ceea ce priveste intensitatea procesului de invatare nu suntem diferente notabile fata de sistemele din alte tari.
Clasa pregatitoare este o idee buna, insa important este ce vor face copiii la scoala
Catalin Dicu considera ca introducerea clasei pregatitoare in sistemul romanesc de invatamant este o miscare buna, insa va trebuit urmarita activitatea celor mici la scoala.
Întreg articolul poate fi citit accesând sursa.
Read all the articles about
No categoriesArticle written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
No categories
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors