Share
De ce opun rezistenta angajatii la schimbarile de la job
In perioade de criza economica, schimbarile sunt la ordinea zilei in majoritatea companiilor, iar angajatii care refuza sa se conformeze trendului risca sa fie aruncati peste bord.
Cei mai multi dintre angajati opun rezistenta schimbarii atunci cand ies din zona lor de confort si nu inteleg ratiunea pentru care aceasta se produce.
"Rezistenta la schimbare apare atunci cand percepi riscurile schimbarii ca fiind mai mari decat avantajele ei", spune Andreea Sandu, senior trainer si consultant la firma de training AchieveGlobal.
Cele mai frecvente greseli, atunci cand suntem implicati in diversele schimbari de la locul de munca, apar din zona de comunicare, mai exact din lipsa ei:
1. Daca nu intelegi schimbarea si motivul pentru care ea se intampla, sunt sanse mari sa nu o poti accepta si sa dezvolti rezistenta si sa primesti etichete de tipul: “traditionalist” sau “rigid”;
2. Daca nu intelegi care este rolul tau in schimbare, ce vei continua sa faci si ce trebuie sa incetezi sa faci, sunt sanse mari sa te incarci cu multe responsabilitati si sa nu mai faci fata la un moment dat;
3. Daca nu intelegi ce resurse iti sunt necesare si ce resurse si suport primesti pentru a contribui la schimbare, o sa dezvolti rezistenta pentru ca schimbarea ar putea sa ti se para imposibil de implementat;
4. Daca nu intelegi ce reactie ai la schimbarea respectiva si nu faci ceva sa o administrezi sau depasesti, o sa ramai in categoria “rigid”.
Potrivit consultantului de la AcieveGlobal, in procesul de schimbare organizationala, un manager are trei roluri principale: sa activeze capacitatea de schimbare in cadrul echipei sale, sa comunice angajatilor toate schimbarile care urmeaza sa aiba loc si sa monitorizeze procesul de schimbare.
Read all the articles about
MissionArticle written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Mission
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors