Share
De unde lucrăm când putem lucra de peste tot?
Ce te faci când poți lucra de oriunde, dar nu te lasă inima să te desparți de Capitală?
Faci din orașul tău punct turistic și lucrezi de... peste tot! Aceasta este povestea lui Horia-Alexandru Calin, Senior Software Engineer si Trainer tehnic la Luxoft Romania.
Un om tehnic, mereu deschis la idei, îndrăgostit de lucrul cu „noile generații”.
Câte ore are ziua de lucru când nu mai ești nevoit să alergi după tramvai, care sunt dezavantajele când interacționezi cu colegii din spatele tastaturii și care este soluția optimă de a delimita viața profesională de cea personală când lucrezi de pe canapeaua din sufragerie?
Citește interviul lui Horia ca să pătrunzi în universul aparte al angajatului Luxoft România.
Ce e diferit acum față de vremurile la birou? Care sunt avantajele? Care sunt dezavantajele și cum le faci față?
Rutina mea zilnică s-a schimbat semnificativ în ultimele 16-17 luni. Nu mai este nevoie să alerg după tramvai, metrou și nu mai e nevoie să-mi calculez orele de plecare de acasă pentru a evita aglomerația (sau să mă mint că evit aglomerația).
Un avantaj clar e că stau mai mult cu cei dragi, cu cățelul, reușesc să fac ceva pentru mine în cele două ore pe care le aveam pe drum: sport, citit sau chiar și puțină leneveală. Aș vrea să spun că sunt chiar și mai calm, la modul general, dar în legătură cu asta trebuie să se pronunțe apropiații mei. :)
Dezavantajele la început erau date de comunicare și organizare. Dar am făcut un efort împreună cu restul colegilor din echipă și am găsit soluții care să ne facă să lucrăm cât mai bine împreună. N-o să exagerez să spun că nu sunt momente când ar fi mai ușor să mă ridic și să merg la biroul unui coleg pentru a discuta ceva de rezolvat, dar nu e capăt de țară în orice caz.
Ce te-ar determina să te întorci la birou, if all was possible in the world?
Colegii. Am o echipă foarte mișto, cu oameni puși pe glume dar care știu și când să tragă linie să fie serioși. Ne-am vorbit deja și am început să mai ieșim împreună, o să mai trecem și pe la birou din când în când.
Îmi mai lipsesc pauzele de cafea. Mesele de la prânz la soare în câteva locații din Pipera.
Nu m-ar deranja să vin cu cățelul la muncă, cred că lui i-ar fi cel mai greu dacă m-ar pierde iar câte 10+ ore pe zi :).
Care e cea mai importantă lecție după un an de pandemie și lucru remote?
Mi-a luat ceva timp, mai ales vara trecută, să învăț să delimitez timpul de muncă de cel personal. Îmi veneau idei de rezolvat probleme sau îmi pica fisa pentru o implementare la 9 seara așa că mă ridicam de la film să o scriu în clipa aia.
Am învățat cât de importanți sunt și oamenii - nu e suficient să ai pe cineva super-tehnic lângă tine dacă nu e dispus să comunice și în momentele în care se poate ascunde și evita mesajele de pe chat.
Cum simți că aduci tu valoare în echipa Luxoft?
Îmi place să lucrez cu o sumedenie de tehnologii. Sunt mereu deschis la idei. Ajut întotdeauna când pot și îmi place să stau cu cei care se află la început în domeniu. Nici nu mă opresc din învățat, trec constant prin tutoriale și anunțuri legate de latest updates.
Predau cursuri în Luxoft și am ocazia să lucrez de aproape cu „noile generații" - îmi place să cred că le ofer un pic din plăcerea mea pentru domeniu. Momentele când stau cu cineva să-l ajut să elucideze un concept nou sau să rezolve o problemă sunt preferatele mele.
Cum ar fi să iubești atât de tare jobul tău încât să te ridici de la filmul preferat ca să notezi o idee pentru proiectul tău de suflet?
Cum ar fi să poți lucrezi de oriunde și să iubești atât de tare orașul tău încât, cu laptopul la brațe, să alegi să-l faci cu totul un punct de lucru?
Sună bine? Luxoft este pentru tine!
Găsește oportunitățile de job potrivite ție și aplică acum!
Read all the articles about
Editorial Labour market Students Undelucram interviews Balance Career planning Find your job Job opportunitiesShare
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Editorial
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors