Drept, economie sau IT? Ce facultate iti aduce cele mai multe JOBURI

21.06.2012
1 min
Drept, economie sau IT? Ce facultate iti aduce cele mai multe JOBURI

Cele mai multe oferte de angajare pentru absolventii de facultate fara experienta vin in prezent din domeniile IT, inginerie, economie si limbi straine, iar cele mai putine in drept si arhitectura, potrivit site-urilor de recrutare.

Absolventii de facultate care nu au experienta de lucru sunt evitati de angajatori, spun specialistii HR. Potrivit acestora, angajatorii prefera sa recruteze oameni cu 2-3 ani de experienta, pentru a nu mai investi bani si timp in pregatirea tinerilor absolventi.

“Firmele sunt dispuse sa plateasca salarii mai mari pentru oameni care au mai lucrat, ca sa nu mai ia de la zero pregatirea tinerilor salariati”, spune Daniela Necefor, managing partner al firmei TBS.

Fac exceptie de la aceasta situatie absolventii care au facut stagii de practica in timpul studentiei, precum si studentii si absolventii de IT, inginerie sau limbi straine, care sunt vanati de angajatori inca de pe bancile facultatilor.

Chiar si in cazul acestora, firmele se declara nemultumite de pregatirea absolventilor. "Ce ne vine din universitati nu este ceea ce ne trebuie in companie. O firma ca a noastra ii testeaza, de regula, la chestiuni de specialitate, insa am ajuns sa ii testam si la limba romana”, a declarat Vasile Iuga, seful unei multinationale din domeniul consultantei.

In momentul de fata, cele mai multe oferte de angajare pentru absolventii de studii superioare FARA EXPERIENTA sunt in IT (peste 800 de joburi vacante, potrivit Bestjobs.ro), inginerie (300 de joburi) si stiinte economice (300 de joburi). Mult mai putine oferte de angajare sunt pentru absolventii de drept (30) sau arhitectura (20).

TOP oferte de angajare (studii superioare, fara experienta)

IT (software si hardware) – 800 joburi

- Cele mai multe joburi sunt in Bucuresti (350), Timisoara (160), urmate de Cluj-Napoca si Iasi;

Inginerie – 300 joburi

- Cele mai multe sunt in Bucuresti (120), Timisoara (50), Cluj-Napoca si Iasi;

Economie – 300 joburi

- Cele mai multe in Bucuresti (150) si Cluj-Napoca (40),  dupa care urmeaza Constanta, Sibiu sl Craiova

Limbi straine (help desk, call center) – 250 joburi

- Cele mai multe sunt in Bucuresti si Timisoara

Juridic – 30 joburi

Cele mai multe in Bucuresti si Cluj-Napoca

Arhitectura - 20 joburi

Read all the articles about

Job opportunities

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors