Efectul remarcabil de a nu face nimic

23.06.2015
1 min
Efectul remarcabil de a nu face nimic

Share

Cand a fost ultima oara cand te-ai oprit din ce lucrai si ai stat macar putin degeaba? Desi poate parea ciudat, multi oameni nu pot sa nu faca nimic. Asta desi rezultatele pot fi mai bune cand pauzele sunt luate mai des.


Pentru multi angajati, este mult mai usor sa lucreze la ceva neintrerupt decat sa nu faca nimic. Cand nu ai o activitate care iti solicitata concentrarea, ar trebui sa te gandesti la tine. Iar cand ai timp sa te gandesti la tine, te vei reinvigora si vei lucra cu calm si vei fi mult mai productiv, sustin specialistii in leadership, citati de Inc.com.

 

Ceea mai buna metoda de a indeplini o sarcina este sa te indepartezi putin de ea. Opreste-te, asadar, din ce faci acum, lasa-te pe spate, inchide ochii si aduna-te. Stai asa macar cateva secunde. Vei reusi sa te reincarci cu energie si apoi sa lucrezi mult mai repede.

 

Odata ce iti evaluezi activitatile zilnice, vei fi fortat sa reevaluezi in ce punct al vietii ai ajuns si, mai important, de ce faci tot ceea ce faci. Daca vei gasi timp sa-ti reamintesti de ce esti pasionat de munca ta, vei putea -fara indoiala- sa-ti imbunatatesti performantele. Astfel, vei reusi sa nu te mai incarci cu un exces de responsabilitati, ci sa-ti imbunatatesti viata si, implicit, evolutia in cariera.

 

Principiul de a nu face nimic nu este tocmai nou. De fapt, este atat de vechi incat si Buddha si imparatul roman Marc Aureliu il foloseau. Astazi, insa, a devenit o moda in corporatii ca Google, Apple, Nike sau AOL-Time Warner, unde angajatii fac meditatie, yoga sau alte activitati de relaxare pentru a reduce stresul.

 

Totusi, din pacate, tehnologia nu este intotdeauna aliatul nostru, pentru ca nu ne ajuta nici sa ne concentram, nici sa nu facem nimic. Este nevoie de 25 de minute pentru a ne "aduna" din nou dupa o convorbire la telefon sau dupa scrierea unui mail, au descoperit cercetatorii, potrivit CNN. Si cum o persoana este intrerupta astfel la fiecare 11 minute, asta inseamna ca nu putem reusi sa ne concentram si sa fim eficienti si nici nu ne mai gandim sau chiar nu mai avem timp sa luam o pauza si sa nu facem nimic.

 

Read all the articles about

Balance

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors