Share
Eficient sau riscant? Job hopping-ul, metoda care te ajuta sa-ti cresti salariul in timp record
Cele mai rapide cresteri de salariu sunt, adesea, in intervalul 2-5 ani de cariera, printr-o metoda comuna, dar totusi controversata: job hopping-ul (schimbarea frecventa a locului de munca), spun specialistii site-ului de recrutare Myjob. Potrivit acestora, trecerea de la un job la altul intr-un interval scurt de timp iti poate garanta cresteri de salariu in timp record, insa are si riscuri, mai ales intr-o piata in care inca angajarile nu si-au revenit la nivelul anilor de boom economic.
O persoana care schimba jobul la un an sau chiar la cateva luni este vazuta suspect de catre managerii de resurse umane, dar exista insa si opinii potrivit carora goana dupa un job mai bun inseamna sa devii un angajat mai bun, spun specialistii.
"Un job hopper nu este neaparat unul care renunta, ci adesea un coleg mai bun si o persoana mai satisfacuta de munca sa", adauga acestia.
Potrivit reprezentantilor Myjob, cei care isi schimba jobul frecvent au cariere in care se simt mai recompensati intelectual.
"In aproape toate joburile curba de invatare creste la inceput si scade dramatic dupa cateva luni. Adesea, dupa un an la acelasi loc de munca, nu prea mai exista provocari. Este chiar „igienic” ca, odata la cel mult 7 ani, sa te reorientezi in cariera – fie promovezi si inveti mai multe lucruri, fie iti schimbi jobul. Altfel te plafonezi si ajungi sa nu iti mai folosesti intelectul la adevaratul sau potential", explica recrutorii.
Acestia mai spun ca cei care isi schimba frecvent locul de munca au cariere mai stabile, performeaza mai bine si sunt mai maturi emotional.
Read all the articles about
Career planningArticle written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Career planning
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors