Share
Este cazul sa demisionez?
Exista un moment in care iti dai seama ca nu-ti mai place unde lucrezi. Nu vrei sa mai stai la actualul loc de munca. Conform statisticilor, in aceeasi situatie se afla o treime dintre angajatii care vor sa-si schimbe locul de munca.
Pentru a fi sigur ca felul in care te simti nu este doar o faza de moment, analizeaza mai intai motivele care te determina sa te gandesti la plecare. Daca te regasesti in una sau mai multe dintre situatiile de mai jos, atunci poate este cazul sa iti cauti un nou loc de munca.
1. Nu esti bine platit iar valoarea ta nu este apreciata
Acesta este motivul principal invocat de majoritatea celor care vor sa-si paraseasca locul de munca. Inainte de a aborda subiectul salariului cu sefii, informeaza-te asupra nivelului de salarizare pentru job-uri similare, din aceeasi ramura de activitate. Ia in considerare experienta și statutul angajatilor, dar si media salariilor.
Majoritatea companiilor opereaza anual mariri de salarii. Daca pana la aceste mariri ti se dubleaza volumul de munca, primesti alte responsabilitati sau trebuie sa conduci o echipa, discuta acest lucru cu sefii mai devreme decat o faci in mod normal. Daca intrunesti conditiile de marire a salariului, dar acest lucru nu se materializeaza, atunci se contureaza un motiv intemeiat pentru a iti pune problema plecarii.
2. Nu mai impartasesti valorile companiei
„Problema nu este daca voi va potriviti cu compania, ci daca aceasta este potrivita pentru voi,” spun recrutorii. Intr-o situatie ideala, cultura organizationala se manifesta prin respectarea unor valori si calitati pe care si angajatul le are. Cand simti ca nu mai rezonezi cu valorile la care ai aderat initial, atunci ai un motiv intemeiat sa iti cauti o companie ale carei idei si abordari sa corespunda cu ale tale.
3. Lipsa unui progres real in cariera
Daca nu sunt oportunitati de avansare, atunci se contureaza unul dintre motivele cheie pentru cautarea unei noi oportunitati. O cariera inseamna sa inveti, sa progresezi si sa cresti, in sensul de a acumula experienta necesara unei cariere de succes. Atunci cand, in ciuda discutiilor cu superiorii si a unei evolutii bune nu esti promovat, sau cand nu exista perspective pentru asa ceva, se naste un nou motiv de a pleca.
4. Volumul de munca iti afecteaza viata
Te simti depasit de volumul problemelor ce trebuie rezolvate si au aparut primele semne de oboseala psihica si fizica? Volumul de munca distruge balanta si asa destul de fragila dintre timpul petrecut la serviciu si viata personala? Sanatatea are de suferit? Iata o serie de motive sa cauti noi oportunitati.
5. Managementul defectuos
Nu putine sunt cazurile in care lipsa unui management adecvat sa devina motivul numarul unu de demisie. Ineficienta managementului poate crea impresia ca esti o simpla rotita intr-un angrenaj pe care nu il intelegi. Poti incerca să abordezi acest subiect cu seful direct, cu tact si profesionalism. Daca nimic nu se schimba, atunci incearca la departamentul HR. Daca nici asa nu se vad imbunatatiri, fie cauti in aceeasi organizatie un post mai bine manageriat, fie poti pleca.
6. Pasiunea pentru munca depusa a disparut
Acest lucru se intampla cand telurile tale nu se mai potrivesc cu cele ale angajatorului. Inainte de a pune pe masa demisia, gandeste-te totusi ca poate exista un post in companie in care sa iti pui in valoare talentul. Discuta cu managerul aratandu-i ca ai abilitati care zac nefolosite.
Article written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Mission
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors