EY Romania: o strategie de recrutare pentru oameni asumati. Interviu cu Andreea Mihnea, HR Director

14.06.2018
4 min
EY Romania: o strategie de recrutare pentru oameni asumati. Interviu cu Andreea Mihnea, HR Director

Share

De curand am lansat Topul companiilor care ofera cele mai bune salarii si oportunitati de dezvoltare in cariera.

Pe primul loc la categoria Consultanta (conform evaluarilor exprimate de utilizatorii Undelucram.ro), EY Romania este de departe o referinta la capitolul strategii de recrutare.

Am stat de vorba cu Andreea Mihnea, HR Director EY Romania, ca sa aflam detaliile din culise. In interviul de mai jos afli despre:

- programul EY Romania de selectie pentru absolventi
- cum avanseaza un debutant pe scara ierarhica
- cat de importanti sunt oamenii asumati pentru a construi echipe performante

1. Care a fost strategia adoptata de EY Romania in ceea ce priveste perspectivele oferite pentru dezvoltarea carierei, atat pentru potentialii candidati la job-urile oferite, dar si pentru angajatii aflati deja in cadrul companiei?

Implicarea intr-o astfel de companie iti ofera ocazia de a merge atat de departe cat iti doresti si ai capacitatea sa mergi. Poti incepe ca Intern sau Junior cu 0 nivel de experienta si in 10-14 ani sa ajungi Partner. Cred ca motivul principal pentru care oamenii ni se alatura sau raman in firma este legat de mediul extrem de incitant si complex care le permite sa se dezvolte continuu. Doar cei care nu vor nu isi iau oportunitatile de crestere in EY. Astfel, orice strategie de atragere sau retentie se bazeaza in EY Romania pe oferirea unei platforme unor oameni care se raporteaza la aceasta oportunitate in masura in care isi propun. De exemplu, programul de selectie pentru absolventi de facultate este un mix de experiente de invatare individuale si interactive in care participantii castiga ceea ce cauta: unii distractie, altii invatare, provocare, interactiune cu oameni frumosi si inteligenti, iar unii cat mai multe din toate beneficiile enumerate, adica cei care ajung sa ne fie colegi. De ce asa? Pentru ca odata aici, exact asta primesti: invatare, distractie, interactiune cu oameni frumosi si inteligenti, posibilitate exponentiala de a creste fata de o firma obisnuita.

2. Foarte multi dintre cititorii nostri se afla in cautarea unui job nou sau isi doresc o noua cariera, acceptand provocarile implicate de o asemenea schimbare. Puteti sa enumerati cateva din aspectele legate de dezvoltarea carierei, atat pentru cel care se va afla la inceputul acesteia - debutant in EY Romania, cat si pentru un angajat, care are deja un numar de ani in cadrul companiei?

Ca si debutant, se poate incepe la nivel de Intern, inca din anul 2 de facultate chiar. Odata ce esti validat ca avand potential de a fi angajat in EY, devii Junior. Majoritatea se angajeaza direct ca Junior in campania noastra de primavara pe cand cei care vin in Internship vin de regula in cea din toamna.

In interval de aproximativ 3 ani mai urci cate o treapta (Senior, Manager, Senior Manager, Associate partner, Partner) si in fiecare an progresezi in nivel, evident, in functie de perfromanta fiecaruia.

Ceea ce este interesant este faptul ca si cei care nu parcurg intreaga cariera in EY si aleg sa mearga intr-o alta organizatie au statistic un mare avantaj prin prisma experientei in EY, mai ales daca aleg sa faca acest pas dupa ce au devenit manageri.  

Pentru cei cu experienta, ceea ce conteaza este agilitatea intelectuala si abilitatea de a actiona ca un consultant. Daca esti interesat de Management consulting sau Consultanta in tranzactii atunci mai conteaza expertiza intr-un domeniu sau industrie anume iar daca esti interesat de Assurance sau Consultanta fiscala,  experienta anterioara intr-o firma de servicii profesionale.

3.  Pe scurt, am dori sa faceti cateva precizari referitoare la pozitionarea EY pe piata fortei de munca din Romania, pornind de la modul in care ati proiectat pentru short and long time oportunitatile de dezvoltare in cariera, respectiv mentinerea unor oferte salariale cu un nivel ridicat.

Desi suntem o firma mare, cu o istorie impresionanta si intr-o industrie de elita, am continuat sa ne adaptam nevoilor candidatilor si a angajatilor. Stim ce isi doresc candidatii pentru ca luam in serios ce aflam din studiile de profil dar mai ales din intalnirile cu ei.  Promisinea noastra fata de angajati este ca oricand vin si oricat stau in EY, experienta de aici va fi exceptionala. Cum mentionam si la inceput, fiecare isi ia ce doreste si ce poate din acest “bufet suedez” pe care i-l punem la dispozitie si fiecare are filtrul cu care isi asuma sau nu alegerile. Strategia noastra este pentru cei care isi asuma ce isi doresc, vor sa investeasca intr-o profesie si care vor sa se bucure de calatorie.

Strict legat de oportunitatile de dezvoltare, acestea exista din plin in ultimii 8 ani deoarece firma fost in crestere continua si exista premise sa o facem in continuare dat fiind nivelul de lidership actual. Cultura noastra este una meritocratica insa nu individualista. Punem pe primul loc colaborarea, diversitatea, spiritul de dezvoltare si cream multe oportunitati de invatare si distractie. In privinta salariilor nu avem neaparat o strategie de a fi peste piata deoarece nu credem in salariu ca si factor de motivare ci in ceea ce inseamna “reward package”. Asta inseamna un complex de factori pentru care sa vii si sa stai, pornind de la un salariu aliniat cu piata pe baza studiilor anuale de remunerare si continuand cu: investitie serioasa in invatare si dezvoltare, oportunitati de a calatori, de a invata, de a fi expus si de a fi provocat sa fii mai bun in fiecare an. Dincolo de toate acestea, toti cei care vin in EY Romania se bucura de multe ocazii de a isi exersa pasiunile, de a lega prietenii si de a experimenta chiar dincolo de cadrul profesional.

Read all the articles about

Undelucram interviews

Article written by:

Undelucram.ro

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors