Firma fara sefi, unde salariile sunt stabilite de colegi
Inca de la infiintare, din 1996, firma americana Valve Corp. care produce jocuri video, a decis sa aiba o ierarhie plata, in care sefii NU exista.
Salarizarea fiecarui angajat este stabilita in functie de evaluarile realizate de colegi, potrivit Wall Street Journal. Cei 300 de angajati ai firmei isi recruteaza singuri colegii, in functie de proiectele pe care le au in derulare.
Recrutarile se fac in echipa, iar la decizia de angajare poate participa oricine. Promovarile nu exista la Valve, exista doar proiecte noi. Timpul de lucru este stabilit de fiecare angajat in parte, in functie de proiectele la care lucreaza.
Potrivit wsj.com, tot mai multe firme din domeniul IT au ales in ultimii ani ierarhia plata si au eliminat straturile de middle management, care duc de multe ori la blocaje si scad productivitatea.
Compania care a inventat conceptul de ierarhie plata este Gore, producatorul GoreTex, inca din anii 1950, iar acum a ajuns la 10.000 de angajati si functioneaza dupa aceleasi principii.
Intr-o astfel de firma, angajatii se simt mai motivati, mai liberi, iar fluxul de lucru este mai rapid si mai flexibil. Printre dezavantajele sistemului se numara faptul ca angajatii slabi sau lenesi se pot fofila mult mai usor decat in alte companii.
Read all the articles about
BalanceArticle written by:
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Balance
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors