Intrebarea de la interviurile de angajare din Romania care trimite acasa 90% dintre candidati

23.09.2014
0 min
Intrebarea de la interviurile de angajare din Romania care trimite acasa 90% dintre candidati

Share

Aceasta intrebare este adeseori folosita la interviurile de angajare din Romania si strainatate in domenii precum software si IT, financiar-bancar si publicitate. Specialistii in resurse umane sustin ca testeaza modul in care viitorii angajati pot aborda o problema si gasi solutii. Doar un candidat din zece trece acest test, scrie businessmagazin.ro.

 


Exista doua camere. Sunt trei intrerupatoare in camera unu si trei becuri in camera a doua. Iti vei petrece cinci minute in camera unu si apoi 15 minute in a doua camera. Din camera in care se folosesc intrerupatoarele nu se poate vedea cealalta camera. Nu ai voie sa revii in camera intrerupatoarelor. Poti apasa pe intrerupatoare de cate ori vrei si cum vrei.

 

Cerinta: Care intrerupator corespunde fiecaruia dintre cele trei becuri? Aceasta este intrebarea la care raspunde corect doar un candidat din zece.

Read all the articles about

Interview from A to Z Interview resources

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

8 comments

aryn

01.02.2015

Poate vor sa testeze doar cum rezolva sau gandeste candidatul respectiv referitor la o problema despre care nu stie mai nimic , se pot testa creativitatea , logica, viteza de reactie , poate dorinta de a aduce cat mai multe solutii, etc.. Personal mi se par niste tampeni, având in vedere ca persoana in cauza se poate dovedi capabil la interviu ca apoi sa demonstreze contrariul sau invers. Oare ce iti garantează aceste interviuri , creativitatea celor de la hr prin testarea propiilor metode sau a oamenilor selectati?

mmm

19.10.2014

Solutia propusa presupune niste conditii care nu sunt precizate in formularea problemei:
1.stare intrerupatoare-becuri:sunt functionale sau nu?
2. relatia intrerupator-bec: este 1:1 sau nu?
3. accesul la becuri su tipul lor: este numai vizual sau si tactil? (becurile pot fi plasate in locuri inaccesibile sau pot sa nu aibe remanenta termica, de ex. LED)
Inca o data, nu stiu ce vrea sa dovedeasca un astfel de test, prezentat incomplet si fara un sens practic.

Status: Approved

mmm

18.10.2014

Cata vreme nu poti avea un feedback intre intrerupatoare si becuri, actiunea este fara sens.
Nu inteleg ce se urmareste de fapt in aceste interview-uri, ca cei "destepti" sa demonstreze cat de "stupizi" sunt altii, sau sa se poata colabora normal intr-o activitate? Chiar s-a ajuns sa se scorneasca tot felul de ineptii numai pentru a oferi motive discretionare de respingere? Am impresia ca cei care pun astfel de conditii sunt iremediabil cretini sau rau-voitori. Sa nu aibe parte!!!

Status: Approved

Yo

14.10.2014

Nick, ai mers pe premiza ca fiecarui bec ii corespunde un intrerupator, dar poate unul din becuri este aprins de 2 intrerupatoare... Ce faci in cazul asta?? mai sti sa rezolvi?
Indiciu- Nu degeaba te pune sa stai 5 minute in prima camera si 15 minute in a 2-a ...doar nu iti ia 15 minute sa iei temperatura la 3 becuri:P

Status: Approved

hh

12.10.2014

Niciunul... Nu sunt sigur!

Status: Approved

gg

02.10.2014

niciunul

Status: Approved

nick

02.10.2014

Un intrerupator nu se va folosi deloc. Astfel, un bec va fi stins si neincalzit.

Un intrerupator va fi lasat aprins. Astfel, becul va lumina camera.

Un intrerupator va fi aprins aproape cinci minute si va fi stins la plecarea din camera intrerupatoarelor. Astfel, becul va fi neaprins, dar se va incinge in cele aproape cinci minute in care a fost aprins.

Status: Approved

Mihaela

30.09.2014

Si care este raspunsul la problema?

Status: Approved

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors