Jumatate dintre cei care merg la interviuri de angajare NU isi negociaza salariul
Aproape jumatate dintre candidatii pentru un job (49%) nu poarta niciun fel de negocieri la interviul de angajare, ci accepta prima oferta a angajatorilor, se arata intr-un studiu CareerBuilder.
Cu toate acestea, 45% dintre angajatori se asteapta ca oamenii care corespund cerintelor de angajare sa ceara mai multi bani decat cei oferiti la prima strigare.
"Multe firme se asteapta la o discutie pe salariu cu candidatul si isi construiesc oferta de salariala de-o asa maniera incat sa mai fie loc de intors", spune Rosemary Haefner, vicepresedinte al CareerBuilder.
Angajatii cei mai predispusi la negociere au peste 35 de ani, sunt barbati (54%) si lucreaza in domenii ca serviciile profesionale, IT, turism si vanzari.
Potrivit specialistilor, nu orice manager de recrutare are libertatea de a mai ridica oferta initiala, dar nu e niciodata o idee rea sa negociezi, mai ales daca ai experienta si studiile necesare.
Read all the articles about
NegotiationArticle written by:
What I read is worth it:
Comments
7 comments
Access your account and add your comment
Laurentiu
Acela
Inca unul
EBA
toti angajatorii vor program lucru peste 10 ore,munca la negru sau minimul pe ctr de munca,munca patriotica din belsug,nu ai voie sa vorbesti/sa gandesti,esti tratat ca un sclav pe plantatie iar de negociere nici nu poate fi vorba,ti se pune vesnica intrebarea "ce salariu va doriti " si asta se aplica si in cazul cand ai peste 10 ani de experienta si esti profesionist,intrunesti toate conditiile si nu au ce sa iti reproseze(dupa ce ai sustinut deja un test de specialitate complex pe care l-ai promovat).
Eu acela
lol
mie personal nu mi se pare normal ca pers de la HR sa fie ca nivel de calificare ca cei pe care ii intervieveaza
Specialistul
Negotiation
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors