Marimea conteaza! Dimensiunea CV-ului poate fi cruciala in obtinerea unui job

26.09.2012
2 min
Marimea conteaza! Dimensiunea CV-ului poate fi cruciala in obtinerea unui job

Share

Cand iti redactezi CV-ul apare mereu aceeasi nelamurire, care ii face confuzi si ii divizeaza pe recruiteri si pe candidati. „Marimea conteaza?” Iar raspunsul este intotdeauna da. Astazi, cand competitia in piata este atat de crescuta, dimensiunea CV-ului tau poate fi cruciala in obtinerea unui job. Gandeste-te: daca un angajator primeste 100 de CV-uri intr-o zi, exista o probabilitate mare ca, la un moment dat, sa isi piarda concentrarea. Secretul este sa ii atragi atentia - CV-ul tau sa iasa in evidenta, spun specialistii site-ului de recrutare Myjob.

 

Acestia vin cu cateva idei care te vor ajuta sa redactezi un CV potrivit:

1) Este totul relevant?

Nu trebuie sa incluzi totul in CV. Iti faci reclama pentru un anumit rol (job), nu iti scrii povestea vietii.

Ia in considerare istoria locurilor de munca – elimina acele prime joburi care nu mai au relevanta daca au trecut 10 ani si esti deja specializat intr-un anumit domeniu.

Aceeasi logica se aplica si in cazul hobbyurilor – atat timp cat nu au nicio legatura cu jobul pentru care aplici, informatia nu este relevanta pentru angajator.

2) Cumva te repeti?

Cand redactezi un CV este tentant sa pastrezi aceleasi informatii sub alte forme. Spre exemplu, daca scriii la abilitati ca esti flexibil, nu mai este cazul sa scrii si ca esti deschis la nou si te adaptezi repede.

3) Iti este teama de spatiile goale?

Evita sa inghesui cat mai multa informatie. Cei mai multi recruiteri vor frunzari CV-ul. Atrage-le atentia si mentine-i interesati. Felul in care te prezinti, ambalajul poate fi la fel de important ca si continutul CV-ului.

Nu iti fie teama de spatiile libere. Foloseste paragrafe si concentreaza-te asupra a ceea ce vor sa vada - orice aspect cheie sau informatie care este relevanta. Lasa orice altceva deoparte.

4) Iti folosesti scrisoarea de intentie?

O scrisoare de intentie bine facuta este esentiala pentru fiecare job pentru care aplici. Scrisoarea de intentie ar trebui folosita ca sa detaliezi informatii din CV relevante pentru respectivul loc de munca. De aceea se si recomanda personalizarea ei – scrie ceea ce te recomanda in acel post.

5) Mergi direct la tinta?

Ca si continutul relevant, formularea trebuie sa fie una cat mai concisa. Spre exemplu, scrie „Responsabil cu...” si nu „Am fost/Sunt responsabil cu...”. Grupeaza responsabilitatile, scrie cifre si ofera exemple scurte, dar relevante.

Deci cat de mare trebuie sa fie?

Bineinteles, nu exista un raspuns standard. Daca abia ai absolvit facutatea CV-ul tau va arata total diferit decat in cazul unui specialist cu 20 de ani de experienta. In cazul in care CV-ul tau se intinde pe multe pagini, cea mai buna metoda este sa privesti in urma si sa pastrezi doar activitatile principale, relevante pentru jobul pe care il ai in vedere acum.

Daca te poti incarda intr-o pagina, nu incerca sa lungesti CV-ul, pastreaza-l ca atare. Doua pagini inseamna o dimensiune optima.

In cazul CV-urilor cu formular standard, de tipul CV Myjob, formatarea de pe site iti poate desfasura informatia pe mai multe pagini. Totusi, atat timp cat e online, angajatorul va folosi filtre si va merge direct la tinta. Daca tii sa te prezinti cu un CV cu formatare proprie si dimensiune ajustabila, de tipul CV Upload, tine cont ca acesta nu este gasit la cautare si astfel poti fi eliminat din start daca recruiterul cauta dupa anumite cuvinte cheie, domeniu etc. printre aplicatiile primite.

Read all the articles about

Find your job CV Resources

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors