O economie care crește durabil nu se poate face decât cu creșterea educației copiilor

17.03.2017
3 min
O economie care crește durabil nu se poate face decât cu creșterea educației copiilor

Share

Educaţia, fie că vorbim de cea clasică din sistemul educaţional, fie de cea nonformală, scoate la iveală din om ce este mai inovator şi te poate propulsa în vârful piramidei sociale. Educaţia, puterea de a schimba lumea!, a fost tema Conferinţei de Leadership Feminin The Woman, unde peste 600 femei cu rezultate în carieră au discutat între 14 și 15 martie despre leadership şi educaţie.

 

Profesorul bun are cel mai mare impact în creșterea economiei unei țări

 

 

Societatea civila se uneste și își doreste să miste lucrurile de jos, consideră Măriuca Talpeș, co-fondator Bitdefender, care îndeamnă să iubim oamenii excepționali și modești, profesorii care ne-au format și care pot face schimbarea în România pentru binele copiilor generațiilor viitoare. „Indiferent câți copii au în clasa, ce dotări are școala, ce programă școlară au de respectat – profesorii buni aduc cel mai mare impact în creșterea economiei unei țări!”, spune Măriuca.

 

Învățarea trebuie să fie bazată pe activități practice și nu pe acumularea de informații. Beneficiile se vor vedea cu siguranţă crede islandeza Ella Bjorns (Educator&Keynote Speaker). „Trebuie să-i educăm însă pe copiii din ziua de astăzi cu lucrurile din ziua de astăzi, nu în lumea în care am crescut noi. […] Putem să vedem beneficiile pentru societate ale schimbărilor dacă empatizăm şi investim în educaţie. Dar o facem?”, a subliniat Ella Bjorns.

 

Cum se poate implica mediul de afaceri în educație?

 

Cu numeroase date statistice de la instituţii de învăţământ şi profesori de top, Măriuca Talpeş a arătat cât de importantă este creşterea competenţelor cognitive ale copiilor. „Mediul de afaceri și comunitatea locală de părinți după părerea mea sunt cel mai important factor de schimbare în bine a educației ”, a menţionat Măriuca Talpeş.

 

Noile generaţii sunt viitorul, iar modul în care sistemul educaţional, nu doar familia, îi pregăteşte pentru ziua de mâine arată şi calea spre care o să evoluăm ca societate. Tocmai din acest motiv copii trebuie să înveţe la şcoală lucruri cât mai noi, care să-i ajute să-şi croiască singuri un drum în viaţă. „Multe companii spun acum că leadershipul nu este o calitate tehnică, ci este despre relaţionare. Trebuie să ne asigurăm că superiorii noştri pot gestiona diversitatea şi creativitatea. Problema nu este în pregătire, ci şi în recrutare. Pe cine aducem în câmpul muncii? Tocmai din această cauză sistemul educaţional este atât de vital”, este de părere Eleanor Tabi Haller-Jorden (President & CEO la The Paradigm Forum).

 

Mentoratul – formă de responsabilitate socială

 

Pe lângă rolul profesorilor și a companiilor în educație, mentoratul reprezintă o altă soluție pentru educație. Găsirea unui mentor în viaţă nu este un proces tocmai uşor. În momentul în care totuşi el îşi face apariţia pe parcursul vieţii poate fi un catalizator puternic pentru progresul oricărei persoane. Campioana olimpică la spadă Ana-Maria Brânză a vorbit în cadrul The Woman despre cei care i-au influențat cariera.

 

Cu siguranţă nu aş fi astăzi pe această scenă fără toţi oamenii pe care i-am întâlnit în această viaţă. De la fiecare persoană ai ceva de învăţat. Suntem media interacțiunilor cu toți oamenii pe care îi întâlnim pe parcursul vieții. De la doamna care face patul în cantonament până la antrenorul care m-a sprijinit constant, toți contribuie la omul de astăzi. Antrenorul meu niciodata nu m-a lăsat să ştiu că sunt bună. Mereu a cerut tot mai mult.  După fiecare campionat îmi spunea că trebuie să repet rezultatul astfel încât să nu creadă cineva că am avut o zi norocoasă. Ideea este că mentorul crede în noi, dar tot el este cel care ne ţine cu picioarele pe pământ”, afirmă Ana-Maria Brânză.

 

Disciplina și tenacitatea, secretul succesului pentru Gabrielei Szabó

 

 

Gabriela Szabó recunoaşte că sportul, prin educaţia pe care o impune, schimbă lumea. „Sportul înseamnă educaţie. Sportul schimbă lumea şi este o lecţie de viaţă cum nu vă puteţi imagina. Performanţa nu este simplă, în orice domeniu. Trebuie să ne apreciem pe fiecare dintre noi pentru că performanţă face fiecare. Ceea ce trebuie să facem noi este să corectăm prin disciplină şi perseverenţă acolo unde am greşit”, a declarat Gabriela Szabó (CSR&Public Affairs Addeco).

 

Pe lângă prezentări, dezbateri și workshop-uri, evenimentul a cuprins numeroase momente de excepție: Gala Premiilor The Woman, prezentare de modă, momente de jazz sau degustare de vin. Participanţii au vizitat zona expoziţională cu oportunități de business și au participat la sesiunea de autografe cu Dragoș Bucurenci (Communication Strategist&Public Speaking Coach Khastalia Consulting), moderatorul evenimentului. 

 

 

Companiile au înțeles importanța educației în dezvoltarea comunităților și care sprijină evenimentul sunt:

 

Powered by: Raiffeisen Bank

 

Gold Partner: Carrefour

 

Silver Partner: Aegon, UBC

 

Sponsor: AVON         

 

Partners: KO by Karina Ochis, IQOS, Savage Beauties, Sabion, Ecco Shoes, Chic Ville, EuroGsm, Ciao Bella, Alfaparf, Art&Craft, Sublime, Salon Arta Eleganței, Liberty Technology Park, Transylvania Medical Center, Piera Linjerie, Noi9, Clote, Artsage, Coquette, Hart Consulting, Transilvania Healing, Sophia, Corola Traduceri, Vavian Pharma, Jidvei

 

Travel Partner: Wens Travel

 

Official Coffee: Meron

 

Official Car: RMB, She’s Mercedes

 

Supported by: Impress, Marty, Infinity Trophy, Magnolia.ro, Silver Business Center, Kommio, Gentlab, Ami Cristea

 

_________________________

Persoană de contact: Mădălina Hodorog, Project Manager;

Mail: madalina@liberoevents.ro

Tel.: 0741401399

Read all the articles about

Motivation and vocation

Article written by:

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

0 comments

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors