Share
Orele suplimentare dăunează sănătății inimii
După decenii în care angajații au fost nevoiți să inventeze tot felul de scuze mai mult sau mai puțin fundamentate pentru a refuza să lucreze peste program, iată că în sfârșit există un motiv medical, temeinic documentat, care chiar are șanse să funcționeze.
Timp de zece ani, cercetătorii (ați ghicit!) britanici de la University College din Londra au monitorizat starea de sănătate a pese 85.000 de angajați din Marea Britanie, Danemarca, Suedia si Finlanda, cu scopul declarat de a vedea dacă orele suplimentare dăunează sănătății inimii.
Rezultatele studiului, care a inclus factori ca sexul persoanelor monitorizate, statutul social, obezitatea sau antecedentele medicale, arată faptul că în cazul celor care lucrează suplimentar riscul de a se alege cu fibrilație arteriala este cu 40% mai mare decât in cazul celor care se țin de programul de opt ore.
Potrivit The European Heart Journal, care a publicat studiul, există, evident, o legătură poate mai mare a acestui risc cu antecedentele medicale ale persoanei în cauză decât cu lucrul peste program. Pe de altă parte, Mika Kivimaki, conducătorul studiului, spune că cei care lucrează pe suplimentare au un risc de a dezvolta astfel de afecțiuni comparabil cu cei care suferă de hipertensiune, diabet sau obezitate.
Read all the articles about
BalanceArticle written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Balance
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors