Romanii continua sa plece la munca in Grecia, chiar daca tara e pe marginea prapastiei
Romanii nu par sa fie intimidati de conditiile de criza profunda in care se afla Grecia in momentul de fata si continua sa plece la munca pe perioada verii mai ales in insulele grecesti.
Numai in ultima luna peste 3.500 de romani si-au depus CV-ul pentru un job in Grecia, dupa ce alti 3.300 au facut acelasi lucru in luna martie, potrivit unei centralizarii efectuate de portalul Tjobs.ro.
Practic, Grecia este pe locul 4 in topul preferintelor romanilor care vor sa munceasca in strainatate, dupa Germania, Marea Britanie si Italia.
Romanii aplica mai ales pentru joburi in insulele grecesti, acolo unde turismul continua sa functioneze aproape la fel de bine ca inainte de perioada de criza economica.
"In insule nu s-a simtit deloc ca e criza in ultimii ani. Turistii continua sa vina in numar foarte mare si nu cred sa se schimbe ceva prea curand", spune Cristian R., un roman care lucreaza ca ospatar in Santorini.
Nici ofertele de angajare care vin din Grecia nu sunt mai putine decat in anii trecuti. Astfel, in luna aprilie, erau active 2.800 de joburi, Grecia fiind pe locul 2 in lista tarilor interesate de forta de munca din Romania.
"Criza s-a resimtit la hotelul nostru intr-un singur fel: in 2011 am facut doar in 3 oameni aceeasi treaba pe care o faceau 7-8 oameni cu un an mai devreme. Taxele au crescut, iar patronul nu si-a permis sa mai plateasca la fel de multi angajati", spune si Manuel, un alt roman care lucreaza in Santorini.
Cele mai multe CV-uri pentru Grecia au fost depuse in ultima luna din Transilvania si Banat (940 candidati), Moldova (530 candidati) si Bucuresti (420 candidati).
Read all the articles about
Find your jobArticle written by:
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Find your job
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors