Share
Românii cred că monitorizarea la serviciu este o violare a vieții private
Orice modalitate de monitorizare la locul de muncă a diferitelor căi de comunicare, interne sau externe, este privită de angajații români ca fiind o încălcare a dreptului lor la viață privată, indiferent de motivul pentru care această monitorizare are loc.
Nu mai puțin de 65 % dintre angajații din România spun într-un studiu realizat de agenţia de cercetări globale de piaţă Ipsos MORI la cererea EY că monitorizarea email-ului de către companie este o violare a vieții private.
Aceeași situație se întâlnește și în cazul celorlalte platforme folosite de angajații români pentru a interacționa de la birou cu clienții sau cu prietenii sau familia. Monitorizarea telefoanelor nu este privită cu ochi buni de 63% dintre angajați.
61% dezaprobă monitorizarea conversațiilor pe care le au cu ajutorul aplicațiilor de instant messenger, iar 59% nu sunt deloc de acord cu monitorizarea conturilor pe care le au pe diverse platforme de socializare.
Toate procentele de mai sus au rezultat dintr-un studiu care a avut ca scop principal aflarea părerii angajaților despre comportamentele imorale la locul de muncă, comportamente care să ducă la câștiguri personale pentru angajați.
În general, se pare că românii sunt angajați extrem de cinstiți, doar 15 % admițând că ar adopta un astfel de comportament. Poate tocmai de aceea ei văd monitorizarea interacțiunii lor cu alte persoane nu numai inutilă, dar și invazivă.
Opinia ta conteaza! Adaugă o contribuție și ajută-i pe cei ce își caută un loc de muncă
Article written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments
Access your account and add your comment
Balance
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.ro contributors