ZILELE LIBERE DIN 2014

25.02.2014
1 min
ZILELE LIBERE DIN 2014

VEZI ZILELE LIBERE DIN 2015

Anul acesta, pe langa 1 si 2 ianuarie, mai sunt inca 10 zile care vor fi libere de la stat. Totusi, din cele 10, trei vor pica in week-end si mai exact duminica, astfel ca ne vom putea bucura doar de inca 7 zile libere.

Lista completa o gasiti mai jos.

1 ianuarie - Prima zi a Anului Nou (miercuri)
    2 ianuarie - A doua zi a Anului Nou (joi)
    20 aprilie - Prima zi de Pasti (duminica)
    21 aprilie - A doua zi de Pasti (luni)
    1 mai - Ziua Muncii (joi)
    8 iunie - Prima zi de Rusalii (duminica)
    9 iunie - A doua zi de Rusalii (luni)
    15 august - Adormirea Maicii Domnului (vineri)
    30 noiembrie - Sfantul Andrei (duminica)
    1 decembrie - Ziua Nationala (luni)
    25 decembrie - Prima zi de Craciun (joi)
    26 decembrie - A doua zi de Craciun (vineri)

La acestea se mai adauga doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

De asemenea, fiecare companie mai poate acorda alte zile libere, acestea fiind stabilite prin regulament intern.

IMPORTANT: in cazul in care veti fi nevoit sa lucrati intr-una din zilele mai sus mentionate, compania va trebui sa va plateasca dublu orele lucrate sau va trebui sa va acorde o alta zi libera, conform Codului Muncii.

Am dori sa purtam un dialog si sa stim daca beneficiati intr-adevar de aceste zile libere sau in caz contrar daca sunteti platiti corespunzator.

Read all the articles about

No categories

Article written by:

www.undelucram.ro

What I read is worth it:

How is your experience with your employer?

Add review

Create a Resume

Impress right away with a CV in an attractive format

Create CV

Comments

12 comments

1-10 from 12 results

modd

05.01.2015

@NikO: e in Codul Muncii :)

NIkO

27.11.2014

Care este articolul conform acestei afirmatii

19.03.2014

LEGEA e lege trebuie platita la dublu indiferent ca este duminica sau cade an cursul saptamanisau o zi libera platita cu 100/la100.Desi patronii de firme nu acorda asa ceva de exemplu laTOTALGAZ te trimet acasa fara salar sau cu CO.Dece nu acorda la salariati SOMAJ TEHNIC 1-2-3lunidaca nu are de lucru. Astai magarie pt.ca nu poate angaja nici o pila.

@4Kan

19.03.2014

tocmai pentru ca daca lucrezi in acea zi desi cade duminica, ar trebui sa ti se acorde o zi libera sau alta compensatie...

4Kan

18.03.2014

Am lucrat in astfel de zile cu mentiunea ca am fost platit pentru ziua respectiva (normal nu dublu).
Nu stiam ca in Codul Muncii scrie ca trebuie sa fii platit dublu pentru lucrul intr-o astfel de zi. Este o prevedere nou introdusa ? Citisem doar ca ziua libera trebuie sa se acorde in maxim 30 de zile de la data in care s-a lucrat.

4Kan

18.03.2014

Prima zi de Paste si Prima zi de Rusalii de ce sunt considerate zile libere tinand cont ca ele pica INTOTDEAUNA duminica ?

06.03.2014

Poate asa si este ,dar noi salariatii suferim foarte mult de pe urma birocratieii.

ioana

05.03.2014

probabil la itm e ca la circa financiara: au liste afisate cu firmele la care sa nu se duca in control

04.03.2014

Sunt corupti si astia de la ITM,de cite ori vin in firma pliculetele cu atentii sunt pregatite,si aeia de la garda de MEDIU cu toxicitatea,cu totii sunt corupti.

m&m

02.03.2014

si de ce nu faci sesizare la ITM?

1-10 from 12 results

Subscribe to the Newsletter

Read articles of interest from Undelucram.ro contributors