Chief Software Engineer

4 days
Very difficult
Negative experience Experience negative
No offers received No offer

How did the interview go?

Aplici pe site, e un proces automat cu 5 pasi in care 2 si 4 sunt teste.

Interview questions and tests

Primul test grila pe HackerRank e destul de usor, mai mult un test de IQ decat de coding. Desi e cam aiurea ales, intrebarile fiind destul de subiective, cu intrebari de genul "Ce este cel mai important ?" dar fara a spune important din ce punct de vedere. Tot ce poti sa speri e ca esti destul de mainstream in parerile din intrebari. Testul dureaza o ora si 15 minute.
Al doilea test in schimb e mai complex, si dureaza 3 zile. La fel de vag in cerinte. Ti se spune sa faci un sistem complet (client-server cu backend DB in cazul meu) si singurele restrictii sunt sa fie in java sau .Net. Em ales sa fac un full-stack app la care am lucrat destul de mult in ideea ca sistemul era destul de simplut si imi plac mai mult sistemele simple unde nu ai nevoie sa mentii un AppServer doar ca sa ai tre pagini web si 2 servicii. Raspunsul primit a fost ca nu era codul formatat cum ar vrea ei (desi din nou nu se impunea nici o restrictie dpdv al formatarii codului). Impresia mea este ca au niste tool-uri automate de analiza statica de cod care scot niste parametrii, deci daca nu scrieti cod Python style nu va deranjati. Totusi era frumos daca se specifica asta de la inceput. Eu de exemplu am un still bine definit, chiar am scris si un document pe tema asta, si nu aveam de gand sa mi-l schimb doar ca sa trec un test.
Experience negative Negative experience
No offer No offers received