Cluj-Napoca
Difficult
Negative experience Experience negative
No offers received No offer
No answer No feedback received

How did the interview go?

Prima etapa a reprezentat o discutie la telefon cu o fata de la HR. Aceasta a decurs ok, mi s-a prezentat departamentul și ce presupune locul de munca, iar după am fost pus sa ma prezint, sa spun de ce îmi doresc sa aplic la acest job și sa vorbesc putin in engleză. După, mi s-a spus ca va urma un interviu tehnic, dacă și colegii de la acel departament sunt de acord.
Dacă interviul cu HR-ul a decurs cât de cât ok, nu pot spune acealsi lucru și despre interviul tehnic. Aceasta a fost cea mai urâta experiența la un interviu tehnic pe care am avut-o vreodată, și am fost la cel putin 30 de interviuri in cei 5 ani, de când mi-am început activitatea profesională. In primul rând, mi se pare ca cei care mi-au luat interviul nu erau deloc bine pregătiți pentru a susține un astfel de interviu: îmi puneau întrebări foarte vagi, eu nu înțelegeam ce vor de la mine și după îmi dădeau “indicii” care mai rău ma îndulceau in eroare. In plus fata de asta, aveau și o atitudine de superioritate, parând că scopul lor principal era sa ma facă sa ma simt prost, nu sa imi evalueze cunoștințele in domeniu. De asemenea, dacă ma întrebau ceva și eu le ziceam ca nu știu sa răspund pentru ca nu am lucrat cu acea tehnologie, ei insistau in continuare, încercând sa obțină răspunsul de la mine. Prima oară când m-am lovit de o astfel de întrebare și le-am zis ca nu știu, ei nu mi-au zis nimic și am avut vreo 3 minute unde doar ne uitam unii la alții și nu zicea nimeni nimic. Crezând ca poate a fost o problema de conexiune și nu m-am auzit, i-am întrebat dacă nu m-am auzit atunci când le-am spus sa trecem la următoarea întrebare și ei au spus ca ba da, doar ca ma lăsau sa ma mai gândesc. Foarte ciudat. Voiau oare sa caut pe Google sau sa inventez ceva despre o tehnologie cu care nu am mai lucrat?
De asemenea, mi se pare ca întrebările pe care mi le-au pus nu erau deloc potrivite pentru a-mi evalua nivelul de cunoștințe despre computer vision și machine learning. Spre exemplu, am fost pus sa scriu cod pentru algoritmul k-NN pe whiteboard, fără a folosi biblioteci. M-am încurcat la o parte și nu am știut cum sa continui, dar le-am explicat (și scris formula) cum as face matematic. Ei nu mi-au oferit niciun feedback si după o pauza de 2 minute m-au întrebat “Pai și știi sa continui acest cod sau trecem la următoarea întrebare? Ca au trecut deja 10 minute”.
In ultimul rând, vreau sa mai spun ca ei m-au “corectat” cu niște lucruri care erau de fapt greșite. Am zis sa nu ma contrazic in timpul interviului cu ei, dar mi-am notat aspectele respective și am discutat despre ele cu oamenii de la locul actual de munca (care lucrează cu machine learning de mai bine de 10 ani) și mi-au spus ca eu aveam dreptate in situația aia. Dacă cei care mi-au luat interviul nu mi-ar fi spus la început ca lucrează cu machine learning in acel departament as fi crezut ca sunt de la HR și ca au niște întrebări și răspunsuri standard, și dacă nu le dai fix răspunsurile pe care le au ei trecute pe foaie ca fiind corecte, considera ca ai greșit. Înțeleg ca poate și pentru cei care îmi luau interviul era prima oară când fac așa ceva, dar puteau măcar sa fie mai de treaba și mai comunicativi, pentru ca îmi dădeau impresia ca e prima oară in viața lor când poarta o conversație cu un om.
La cateva zile după interviu mi s-a spus ca nu vor continua cu mine pe acea poziție, și intr-un fel pot spune ca ma bucur, pentru ca nu mi-as dori sa lucrez cu astfel de oameni.

Interview questions and tests

- Descrie algoritmul k-NN și scrie (pe whiteboard) o funcție care face k-NN fără a folosi vreo biblioteca de machine learning
- Cum arata un filtru Sobel și cum îl aplici pe o imagine
- Fa o funcție recursiva (pe whiteboard)
- Fa o clasa in C++ (după ce le-am zis ca nu știu C++, ca nu am mai lucrat cu el de când am terminat master-ul)
- Întrebări basic despre structuri de date și C++ și Python
- De scris formula unor tipuri de loss-uri (MSE, Minkowski, etc.)
- Ce este un kernel si de ce se folosește la SVM
Experience negative Negative experience
No offer No offers received
No feedback received No answer
Locked Search Contributions

Log in to view all information

1 day

Jucu, jud. Cluj
15 days
Medium
Positive experience Experience positive
I accepted the offer Offer accepted
Received answer Feedback received
Locked

To view all information please login to your account

Experience positive Positive experience
Offer accepted I accepted the offer
Feedback received Received answer