Senior Technical Recruiter
Stripe Romania

How did the interview go?
1. Screening telefonic (30 min)- a fost urmat de un test pentru acasa.
2. Interviu video (30 min)cu un recruiter din UK
Ambele au avut o intarziere de 10 minute fata de ora stabilita.
3. Urmatoarele etape ar fi fost onsite la sediul lor.
Din start, interactiunea cu recruiterii din UK/Irlanda a parut foarte robotizata, interviu STAR cu intrebari extrem de standardizate. Am avut senzatia ca nu ascultau cu adevarat raspunsurile, ci doar incercau sa parcurga lista de intrebari cat mai rapid. In plus, nu am observat niciun fel de adaptare a intrebarilor la specificul rolului – termenul “user” era folosit obsesiv, lasand impresia ca nu s-au obosit sa le personalizeze deloc.
Dupa interviu, am primit un feedback negativ, la fel de standardizat ca intrebarile, fara informatii concrete. Am cerut un feedback mai detaliat si, desi mi-au raspuns, mesajul a ramas la fel de vag si impersonal.
Ce m-a dezamagit cel mai mult a fost lipsa de transparenta si atentia superficiala la detalii – lucruri importante mai ales avand in vedere ca Stripe este inca la inceput pe piata din Romania si ar trebui sa-si construiasca o reputatie solida.
Citind alte comentarii similare, initial am crezut ca poate impresiile negative vin doar din frustrarea cauzate de refuz. Insa acum, dupa ce am experimentat direct procesul, le dau dreptate. Din pacate, aceste prime etape elimina candidati care ar putea contribui semnificativ la construirea unei echipe puternice de recrutare in Romania.
Range-ul salarial + beneficii nu mi s-au parut motivante.
Sugestia mea pentru Stripe ar fi sa acorde mai multa atentie modului in care isi deruleaza interviurile initiale – mai mult human touch, transparenta si respect pentru timpul candidatilor ar face o diferenta majora.
Interview questions and tests
Take-home assignment – redactarea unui mesaj catre un candidat si a unui mesaj de comunicare interna, de exemplu, o recomandare catre Hiring Manager pentru un candidat.