Discover the TOP 100 BEST EMPLOYERS to work for in 2025!

The best employers are looking for the best candidates.

Brasov
2 months
Easy
Positive experience Experience positive
No offers received No offer
No answer No feedback received

How did the interview go?

După ce am completat matricea de skill-uri, am avut prima dată o discuție în care mi s-a prezentat profilul firmei, proiectele. Am primit ulterior câteva link-uri de pe site-ul lor unde am putut afla mai multe detalii despre proiecte.

Apoi a urmat un interviu tehnic. A fost o prezentare din partea celor două persoane tehnice din proiect, o prezentare a mea. Apoi câteva întrebări de bază de C++. Și apoi o discuție pe softskills.

După care a urmat o vizită la sediul din Brașov. Am ajuns acolo un pic dezamăgit după ce am citit câteva feedback-uri despre managementul companiei foarte rele date pe site-ul glassdoor. Nu am înțeles exact scopul acelei întâlniri, credeam mi se va face oferta salarială. În schimb, m-am întâlnit cu persoanele care lucrează pe proiectul în care urma să particip. Au încercat și un mic interviu tehnic, dar nu se pregătiseră dinainte cu întrebările.

Apoi, am avut impresia că mi se face o prezentare a locului de muncă în așa fel încât să nu îmi doresc să mă angajez acolo: că au proiecte relativ puține și acestea durează foarte mult ( undeva la 8 ani în medie, dacă îmi amintesc bine ), că fac foartă multă documentație, și puțin cod, că sunt delegații dese, că nu lucrează decât la softul de la sol, nu și la cel din spațiu. Într-un final, mi s-a pus o întrebare care sincer, nu mi se pare potrivită pentru un interviu: ce fac în timpul liber.

A urmat o întâlnire cu tipa de la HR. Cu câteva zile înainte, am avut o altă discuție cu tipa de la HR din Germania, căreia i-am comunicat salariul actual și că aștept o ofertă. Cu toate acestea, tipa de la HR m-a pus să reconfirm salariul, că poate nu a înțeles/notat bine tipa din Germania.

Am plecat destul de dezamăgit de la interviu. După cca 10 zile, pentru că nu am fost contactat, le-am scris să îmi dea un răspuns, chiar dacă acesta este negativ. Am avut o ultimă discuție în care mi s-a spus că mă refuză pentru că la întâlnirea de la sediu, nu am dat dovadă de interes și entuziasm fața de ce fac ei acolo.

Interview questions and tests

Întrebări de bază de C++, întrebări legate de proiectele la care am lucrat, despre experiența relevantă.
Experience positive Positive experience
No offer No offers received
No feedback received No answer
Locked Search Contributions

Log in to view all information

Brasov
2 days
Medium
Neutral experience Experience neutral
No offers received No offer
No answer No feedback received
Locked

To view all information please login to your account

Experience neutral Neutral experience
No offer No offers received